Η βρετανική "The Telegraph" για τους Αλβανούς εγκληματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η βρετανική "The Telegraph" για τους Αλβανούς εγκληματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Οι Αλβανοί εγκληματίες που απελάθηκαν από τη Βρετανία για διακίνηση ναρκωτικών και βία επιστρέφουν κρυφά στη χώρα». Κάπως έτσι ξεκινά ένα μακροσκελές δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph» που αναδεικνύει τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης για πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Η εφημερίδα αναλύει τις υποθέσεις 5 ατόμων που θεωρούνται από τις βρετανικές αρχές ως επικίνδυνοι εγκληματίες και απελάθηκαν για εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής πυροβόλων όπλων, που έχουν φυλακιστεί τους τελευταίους 18 μήνες.

Η εφημερίδα επικαλείται επίσης τη συμφωνία που υπέγραψε η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ με την Αλβανία για την επιστροφή καταδικασθέντων εγκληματιών και λαθρομεταναστών στη χώρα.

Ακολουθεί μέρος του άρθρου της «The Telegraph»

Όλο και περισσότεροι Αλβανοί βρίσκουν διέξοδο σε διακινητές για να διασχίσουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες. Οι Αλβανοί αποτελούν 4 στα 10 άτομα που φτάνουν στη Βρετανία σε διάστημα έξι εβδομάδων αυτό το καλοκαίρι.

Οι Αλβανοί εγκληματίες αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ομάδα ξένων υπηκόων στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου, με περισσότερους από 1.500 κρατούμενους. Αποτελούν περίπου το 10% των αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές, από 2% το 2013. Περίπου 487 άτομα απελάθηκαν φέτος, διπλάσιος από τον αριθμό ενός έτους νωρίτερα.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: «Οι απελαθέντες ξένοι εγκληματίες που επιχειρούν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι θα αντιμετωπίσουν όλο το βάρος του νόμου.»

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τη μετανάστευση, αντιμετωπίζουν πλέον μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ετών αντί των 6 μηνών που ισχύει σήμερα.

Ένας Αλβανός γκάνγκστερ που επέστρεψε κρυφά στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού απελάθηκε και έζησε ελεύθερος για χρόνια, πιάστηκε ξανά με δύο γεμάτα όπλα και κάνναβη αξίας 70.000 λιρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου