Ο Σασόλι προβλέπει την άμεση ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Ο Σασόλι προβλέπει την άμεση ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι προέβλεψε την ταχύτερη ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι λεγόταν.

«Γνωρίζουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Αλβανία, από την αλβανική κυβέρνηση. Πρέπει να πω ότι εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά τα επιτεύγματα. Η Ευρώπη σας ακολουθεί με πάθος. Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν είναι πραγματικά ενθαρρυντικά. Ποντάρουμε στην ένταξή σας στην ΕΕ, ακόμη και με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως», είπε ο Σασόλι.

Ο Σασόλι τονίζει επίσης τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Αλβανία για να ενταχθεί στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Προφανώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει ανάγκη για βελτιώσεις στους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν για μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ωστόσο, έχουμε παρατηρήσει μια αποφασιστική δέσμευση. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία ένταξης στην ΕΕ, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να ικανοποιηθούν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία», είπε.

Το μήνυμα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών και τη Σύνοδο Κορυφής της 6ης Οκτωβρίου στη Σλοβενία, όπου αναμένεται να βρεθούν τρόποι για να ξεμπλοκάρει το βουλγάρικο βέτο που κρατάει τα Σκόπια όμηρο και που επηρεάζει και την επίσημη έναρξη διαπραγματεύσεων με τα Τίρανα.

Εκτός των παραπάνω, που φαντάζουν ιδανικά, θα επιλυθούν τα θέματα που αφορούν το σεβασμό της Ελληνικής Μειονότητας και το ιδιοκτησιακό της, ή ΕΕ θα συνεχίσει να παραμένει θεατής χωρίς να κινηθεί άμεσα;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου