Γεραπετρίτης για δηλώσεις Ράμα: Το θέμα Μπελέρη δεν το δημιούργησε η Ελλάδα

Γεραπετρίτης για δηλώσεις Ράμα: Το θέμα Μπελέρη δεν το δημιούργησε η Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο Mega και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο αναφέρθηκε στο ζήτημα του Φρέντη Μπελέρη χαρακτηρίζοντας το ως «κατεξοχήν ζήτημα της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, πως δεν γνωρίζει να υφίσταται θέμα Φρ. Μπελέρη, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε:

«Είναι προφανές ότι το θέμα Μπελέρη δεν το δημιούργησε η Ελλάδα. Άρα θα έπρεπε να έχει εξαιρετικά καλή γνώση του θέματος αυτού (σ.σ. ο κ. Ράμα). Είναι ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στον κορμό του Κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας, των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, άρα καταλαβαίνουμε όλοι είναι ένα ζήτημα που κατεξοχήν τον αφορά. Δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά την Ελλάδα. Είναι ένα ζήτημα που αφορά κατεξοχήν το ζήτημα της Ευρώπης, της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας».

Υπογράμμισε, δε, ότι «επειδή το πρώτο βήμα σε κάθε πορεία ένταξης μίας χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα θεμελιώδη, δηλαδή κράτος δικαίου, δημοκρατία, σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών, το πρώτο βήμα που θα πρέπει να έχει υπόψη ο κύριος Ράμα είναι ο απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου