Η ΕΕ στηρίζει τον επικεφαλής του SPAK μετά την επίθεση του Ιλίρ Μέτα

Η ΕΕ στηρίζει τον επικεφαλής του SPAK μετά την επίθεση του Ιλίρ Μέτα

Έντονα αντέδρασε η αντιπροσωπεία της ΕΕ στα Τίρανα στις επιθέσεις του Ιλίρ Μέτα στον αρχηγό του ΣΠΑΚ.

Με ανακοίνωσή της στο Χ, η ΕΕ αναφέρει ότι οι επιθέσεις και οι προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης δεν έχουν θέση στη δημοκρατία.

Η ΕΕ τονίζει επίσης ότι οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν το έργο του δικαστικού σώματος και των μελών του για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της διαφθοράς.

Η πλήρης δήλωση:

«Οι επιθέσεις ή ο εκφοβισμός εναντίον μελών του δικαστικού σώματος δεν έχουν θέση στη δημοκρατία. Υποστηρίζουμε τις δηλώσεις του Ανωτάτου Εισαγγελικού Συμβουλίου που καταδικάζουν ως απαράδεκτες τις δημόσιες δηλώσεις που στρέφονται κατά του ΣΠΑΚ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό των Αλβανών δικαστών και επαγγελματιών που ασχολούνται με την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


O αρχηγός του Κόμματος Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ο επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς, Αλτίν Ντουμάνι, είναι υπερασπιστής της ατιμωρησίας και ότι είχε μια μυστική συνάντηση με τον McGonigal.

«Η έρευνα του SPAK ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019, με εισαγγελέα τον Altin Dumani, ο οποίος λειτουργεί σαν να είναι ισχυρός και καυχιέται ότι θα τα βάλει με τον Ilir Meta και ότι έχει την υποστήριξη των Αμερικανών. Το SPAK ξεκίνησε έρευνα τον Δεκέμβριο του 2019 για την CEZ, σύμφωνα με τα στοιχεία μου, μετά τις συναντήσεις του Ντουμάνι με τον Μακγκόνιγκαλ του Έντι Ράμα. Η γνώμη της μειοψηφίας και η δικαιοσύνη θα εκμηδενίζονταν», είπε ο Μέτα στο Opinion.
...

Ο McGonigal καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 4 μηνών για τις διασυνδέσεις του με την Αλβανία

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον καταδίκασε τον πρώην αξιωματούχο του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ σε φυλάκιση 28 μηνών, «για σοβαρή παραβίαση της δημόσιας εμπιστοσύνης», σχετικά με τα 225 χιλιάδε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου