Ο Μπερίσα μηνύει τον Βρετανό πρέσβη στην Αλβανία ως υπεύθυνο για την κήρυξη του ως persona non grata

Ο Μπερίσα μηνύει τον Βρετανό πρέσβη στην Αλβανία ως υπεύθυνο για την κήρυξη του ως persona non grata

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, όπου όπως είχε προμηνήσει θα αποκάλυπτε την αλήθεια για την κήρυξη του ως «non grata» από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Σαλί Μπερίσα ανέφερε ότι η κήρυξή του ως persona non grata από τη Μεγάλη Βρετανία έγινε με βάση τη συκοφαντία του Βρετανού πρέσβη στην Αλβανία, Alastair King Smith.

«Είμαι εδώ σήμερα σχεδόν ένα χρόνο αφότου το Υπουργείο Εσωτερικών του ΗΒ με κήρυξε non grata με πλαστές κατηγορίες για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα που υπονομεύουν την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποφάσισα να μηνύσω τον King Smith και το Home Office για συκοφαντική δυσφήμιση. Η απόφαση βασίζεται σε συκοφαντία και μυθοπλασία, αλλά σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, πριν πάω στο δικαστήριο για να δεχτώ την αξίωσή μου για συκοφαντία, έπρεπε να υποβάλω καταγγελία στο διοικητικό συμβούλιο. Έχω παρουσιάσει σε αυτήν την έκθεση όλα αυτά τα έγγραφα της διαδικασίας διαφάνειας σχετικά με τη δήλωση non grata».- είπε ο Μπερίσα.

Non grata και για το Ηνωμένο Βασίλειο ο Μπερίσα

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει την είσοδο στη χώρα για τον Σαλί Μπερίσα.Το δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος σε πρόσφατη  συνέντευξή του.Σαλί Μπερίσα: Λίγες ώρες αφότου ο Έ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου