Η Μελόνι υπερασπίζεται τον Ράμα στην ιταλική βουλή: Κρίμα που του επιτέθηκε η ιταλική αριστερά

Η Μελόνι υπερασπίζεται τον Ράμα στην ιταλική βουλή: Κρίμα που του επιτέθηκε η ιταλική αριστερά

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι σε μια μακροσκελή ομιλία της αυτή την Τρίτη στην Βουλή των Αντιπροσώπων, μεταξύ άλλων, υπερασπίστηκε το σύμφωνο με την Αλβανία για τους μετανάστες, χαρακτηρίζοντας «ασυμβίβαστες φήμες» τις κατηγορίες που απηύθυνε η ιταλική αντιπολίτευση μετά την υπογραφή της με τον Ράμα.

«Εμείς ήμασταν αυτοί που πιέσαμε από την αρχή της θητείας μας ώστε η Ένωση να εξοπλιστεί με μια σοβαρή και συνειδητή πολιτική για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας ανθρώπων, και αυτό που αρχικά ήταν μια απομονωμένη θέση είναι πλέον κοινό πράγμα, και αυτό χάρη στην Ιταλία.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι πολλές από τις φωνές που διαφωνούν προέρχονται από την Ιταλία, όπου ο Ράμα έχει δεχτεί επίθεση από πολλές πλευρές επειδή βοήθησε την Ιταλία. Είναι ατυχές και απορίας άξιο ότι υπήρχε φόβος αποβολής του Αλβανού πρωθυπουργού από το PSE. Προφανώς, για κάποιους αριστερούς Ιταλούς, η βοήθεια της Ιταλίας είναι αμαρτία», είπε η Μελόνι.

Σύμφωνα με αυτήν, το σύμφωνο με την Αλβανία προκαλεί ενδιαφέρον στην Ε.Ε. «Δημιουργεί πραγματικό ενδιαφέρον, με όλο το σεβασμό προς εκείνους στο εσωτερικό και στην ΕΕ που θέλουν απλώς να καταστρέψουν κάθε προσπάθεια. Ας συνεχίσουν να καταστρέφουν ό,τι θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και οι Ιταλοί θα συνεχίσουν να βλέπουν την αλλαγή.

Η συμφωνία με τα Τίρανα προορίζεται να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση των διακινητών ώστε να επιτρέπεται η είσοδος στο ευρωπαϊκό έδαφος μόνο σε όσους έχουν δικαίωμα σε διεθνή προστασία. Υπάρχει διαρκής διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμφωνία ώστε να αποδειχθεί η δέσμευση σε πλήρη συμμόρφωση με το δίκαιο της ΕΕ, το εθνικό και το διεθνές δίκαιο» - δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

...

Σε έντονη διαμάχη η ιταλική αντιπολίτευση με την κυβέρνηση Μελόνι για τη συμφωνία με την Αλβανία

Τα κόμματα της ιταλικής αντιπολίτευσης απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας τη διατήρηση του ρόλου της Βουλής για ένα πολύ λεπτό θέμα όπως αυτό των μεταναστών. Οι Più Europa, PD, Avs, ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου