Ξενοδόχοι Αγίων Σαράντα διαμαρτύρονται για τη νέα κανονιστική πράξη επεξεργασίας μολυσμένων υδάτων

Ξενοδόχοι Αγίων Σαράντα διαμαρτύρονται για τη νέα κανονιστική πράξη επεξεργασίας μολυσμένων υδάτων

Μέρος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στους Αγίους Σαράντα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του προς το Υπουργείο Υποδομών και Τουρισμού, σχετικά με την κανονιστική πράξη αρ. 8 ημερομηνία 28.12.2023.

...

Αλβανία: Ανάκληση άδειας και πρόστιμο έως 25.000 ευρώ για όσους δεν εγκαθιστούν μονάδα επεξεργασίας μολυσμένων υδάτων

Ογκώδεις κατασκευές σε ολόκληρη την ακτογραμμή της Αλβανίας έχουν δημιουργήσει μια ανησυχητική περιβαλλοντική κατάσταση. Εκατοντάδες θέρετρα και τουριστικά χωριά, που έχουν χτιστεί από τη Σκόδρα μέχρι...
Η εν λόγω πράξη αφορά την επεξεργασία μολυσμένων υδάτων μέσω συστήματος συλλογής και απομάκρυνσης λυμάτων από τα υποκείμενα.

Σύμφωνα με τον Arben Çipa, επικεφαλής της ένωσης τουριστικών φορέων, το άρθρο 6 της πράξης δημιουργεί ασάφειες και προβλήματα. Ο νόμος επιβάλλει σε φορείς κοντά στη θάλασσα, χωρίς πρόσβαση σε δίκτυο αποχέτευσης, την εγκατάσταση ακριβών συστημάτων λυμάτων.

"Πρόκειται για ένα έργο ασύμφορο και ακατανόητο", τόνισε ο Çipa, υπογραμμίζοντας ότι η υποχρέωση είναι λογική μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρόσβαση σε δίκτυο αποχέτευσης.

Η κανονιστική πράξη δεν διευκρινίζει ποιες κατηγορίες επηρεάζονται, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα.

Σε επιστολή του προς το Υπουργείο, ο Çipa απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια εάν δεν υπάρξει αναθεώρηση της πράξης και σαφής οριοθέτηση των επηρεαζόμενων φορέων.

"Εάν δεν αλλάξει κάτι, η κοινότητα θα στραφεί στο Δικαστήριο", δήλωσε ο Çipa.

Η δυσαρέσκεια των ξενοδόχων έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στους Αγίους Σαράντα και τα Εξαμίλια.

...

Αλβανία: 90 ημέρες προθεσμία στις παραλιακές επιχειρήσεις για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας μολυσμένων υδάτων

Όλες οι επιχειρήσεις που ασκούν την οικονομική τους δραστηριότητα κοντά σε παράκτιες περιοχές, λίμνες ή ποτάμια στην Αλβανία, πρέπει να εγκαταστήσουν μονάδες επεξεργασίας μολυσμένων υδάτων. Αλβανία: Α...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου