Συνεργασία Αλβανίας - Σαουδικής Αραβίας: Ίδρυση κοινού επιχειρηματικού συμβουλίου

Συνεργασία Αλβανίας - Σαουδικής Αραβίας: Ίδρυση κοινού επιχειρηματικού συμβουλίου

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, ιδρύθηκε κοινό επιχειρηματικό συμβούλιο μεταξύ Αλβανίας και Σαουδικής Αραβίας.

...

Συμφωνία Αλβανίας - Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της ασφάλειας

Στη Σαουδική Αραβία για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών, Bledi Çuçi. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ριάντ έγινε δεκτός από τον ομόλογό του πρίγκιπα Abdulaziz bin Saud ...
Η σαουδαραβική αντιπροσωπεία, εκφράζοντας την ετοιμότητα για επενδύσεις στην Αλβανία, τόνισε την εστίαση σε τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και σε άλλους κλάδους.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ Αλβανίας-Σαουδικής Αραβίας, παρουσία της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας, υπουργών και εκπροσώπων των εμπορικών επιμελητηρίων και από τις δύο χώρες.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας, Hassan Al-Huwaizi, χαιρέτισε τη συμφωνία, δηλώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί την Αλβανία ως συγκριτικό πρότυπο στον τομέα του τουρισμού.

Πρόκειται για την τρίτη οικονομική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, μετά τη συμφωνία συνεργασίας το 2004 και τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας το 2019.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου