Συνάντηση Ράμα - Μελόνι - Σούνακ σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Ράμα - Μελόνι - Σούνακ σήμερα στη Ρώμη

Η λαθρομετανάστευση και ο ρόλος του οργανωμένου εγκλήματος θα είναι το επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο στη Ρώμη, μεταξύ των Τζόρτζια Μελόνι, Ρίσι Σουνάκ και Έντι Ράμα.

...

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας παγώνει τη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας Ράμα - Μελόνι

Το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο εξετάζει την υπόθεση για τη συμφωνία της Αλβανίας με την Ιταλία για τους μετανάστες.  Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας στη...

Οι ηγέτες της Αλβανίας και της Βρετανίας θα συμμετάσχουν σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει το κόμμα «Brothers of Italy» της πρωθυπουργού Μελόνι, όπου θα προσκληθεί στο πάνελ συζήτησης ο δισεκατομμυριούχος της πλατφόρμας X και της Tesla, Elon Musk. Το τετραήμερο event λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Ιταλία και έχει πάρει το όνομά του από έναν χαρακτήρα της ταινίας φαντασίας της δεκαετίας του 1980, The Never Ending Story, τον Atreju. Ιδρύθηκε από την Τζόρτζια Μελόνι το 1998, όταν ηγήθηκε της πτέρυγας νεολαίας της Εθνικής Συμμαχίας, διαδόχου ενός νεοφασιστικού κόμματος που δημιουργήθηκε από τους συμμάχους του Μπενίτο Μουσολίνι. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο ρωμαϊκό κάστρο Castel Sant'Angelo, κοντά στο Βατικανό, και μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι και ο ηγέτης της ισπανικής ακροδεξιάς αντιπολίτευσης Σαντιάγο Αμπασκάλ.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στον τρόπο αντιμετώπισης της αυξανόμενης μεταναστευτικής κρίσης και ο Σουνάκ έρχεται στη συνάντηση λίγες μέρες αφότου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στο Γουέστμινστερ για τη συνέχιση του σχεδίου αποστολής αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα.

«Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις κοινές μας προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και σε άλλες κοινές προκλήσεις όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύγκρουση στη Γάζα. Όπως ακούσατε απευθείας από τον Πρωθυπουργό, είναι σαφές ότι αυτή είναι μια κοινή παγκόσμια πρόκληση και είναι σημαντικό οι χώρες να συνεργαστούν για να την αντιμετωπίσουν», είπε η εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

...

Ράμα - Μελόνι, μια βρώμικη συμφωνία για τους μετανάστες

Στο άμεσο μέλλον, οι μετανάστες που θα διασωθούν από την ιταλική ακτοφυλακή δεν θα στέλνονται πλέον στην Ιταλία, αλλά σε κέντρα μετανάστευσης στην Αλβανία. Ο Χέρμπερτ Κικλ, ως υπουργός Εσωτερικών, προ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου