Από τη Europetrol θα αγοραστούν τα καύσιμα για τη δοκιμή των δύο πλωτών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας στον Αυλώνα

Από τη Europetrol θα αγοραστούν τα καύσιμα για τη δοκιμή των δύο πλωτών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας στον Αυλώνα

Η Αλβανική Εταιρεία Ενέργειας επέλεξε την εταιρεία Europetrol ως νικήτρια στον διαγωνισμό για την αγορά πετρελαίου που θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή των δύο πλωτών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Αυλώνας.

Η KESH δεν δημοσιοποίησε την προσφορά της εταιρείας Europetrol, ούτε την τιμή στην οποία θα αγοραστεί το καύσιμο. Η διαγωνιστική διαδικασία για την αγορά καυσίμων για τα πλοία γεννήτριες στομ Αυλώνα ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα. Σύμφωνα με την πρόσκληση, η προβλεπόμενη ποσότητα που θα αγοράσει η KESH ήταν 4 χιλιάδες τόνοι καυσίμου HFO, με περιεκτικότητα σε θείο όχι μεγαλύτερη από 0,5 τοις εκατό.

Νωρίτερα, η KESH ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την αγορά του καυσίμου θα ξεκινήσει η δοκιμή των πλωτών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στα τέλη Μαρτίου προγραμματίζεται η δοκιμή αξιοπιστίας 72 ωρών και θα λειτουργούν χωρίς διακοπή.

Οι δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της Αυλώνας αναλήφθηκαν από την αλβανική κυβέρνηση μέσω διαδικασίας έκτακτης ανάγκης κατά την έναρξη της ενεργειακής κρίσης πριν από 2 χρόνια. Μέχρι στιγμής, το Tigri 1 και το Tigri 3 δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία ούτε δευτερόλεπτο, αλλά σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση, θα παράγουν ενέργεια για δύο συνεχόμενα χρόνια έναντι ενοικίου που μαζί με τη συντήρηση είναι περίπου 95.000 ευρώ ανά ημέρα.

...

Πλωτοί θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στο λιμάνι του Αυλώνα απορροφούν εκατομμύρια χωρίς να έχουν τεθεί καν σε λειτουργία

Ένα χρόνο μετά την άφιξή τους στην Αυλώνα, τα δύο πλωτά πλοία παραγωγής ενέργειας «Tigri1» και «Tigri3» προκύπτουν με τσουχτερό κόστος αλλά με 0 εργάσιμες ημέρες. 7,8 εκατ. δολάρια έχουν προέλθει από ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου