Στις 5 Ιουλίου παραδίδεται στην κυκλοφορία η σήραγγα Λογαρά

Στις 5 Ιουλίου παραδίδεται στην κυκλοφορία η σήραγγα Λογαρά

Η σήραγγα Λογαρά, με μήκος 5,9 χιλιόμετρα, είναι έτοιμη να ανοίξει για την κυκλοφορία των οχημάτων το πρωί της Παρασκευής, 5 Ιουλίου.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, Belinda Balluku, παρακολούθησε τις τελευταίες προετοιμασίες για το άνοιγμα της σήραγγας, συνοδευόμενη από τον διευθυντή της Αλβανικής Οδικής Αρχής, Gentian Gjyli, και τον Δήμαρχο Αυλώνας, Ermal Dredha.

Η Balluku τόνισε τη σημασία της σήραγγας, την οποία χαρακτήρισε "χιλιομετρικό ογκόλιθο" για την αλβανική υποδομή. Επισήμανε ότι αυτό το έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη, όσον αφορά το μήκος και την κατασκευή του. Ανέφερε επίσης ότι η σήραγγα παραδίδεται νωρίτερα από την προβλεπόμενη προθεσμία.

Η σήραγγα είναι πλήρως σύγχρονη και διαχειρίζεται ψηφιακά και ηλεκτρονικά. Στην είσοδο της σήραγγας από την πλευρά του Dukat, έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο παρακολούθησης που βασίζεται στην ψηφιοποίηση. Η Balluku εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί τεχνητή νοημοσύνη για τη διαχείριση των ροών της σήραγγας και τον έλεγχο της οδικής ασφάλειας.

...

Τα 10 πιο χρηματοδοτούμενα έργα στην Αλβανία - Πρώτη η σήραγγα Λογαρά

Οι δημόσιες επενδύσεις στην Αλβανία έχουν καταστεί προβληματικό στοιχείο στον κρατικό προϋπολογισμό, κυρίως λόγω της μη εκπλήρωσης των προγραμμάτων και της αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητάς τους, όπ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου