Τίρανα: Άδεια για κτίριο 65 ορόφων ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Τίρανα: Άδεια για κτίριο 65 ορόφων ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Τα Τίρανα συνεχίζουν να σημειώνουν ρεκόρ στον τομέα των κατασκευών, ειδικά με τα έργα πολυόροφων κτιρίων. Πρόσφατα, το Εθνικό Συμβούλιο της Επικράτειας (ΚΚΤ) ενέκρινε την άδεια για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη 65 ορόφων, "Bond Tower".

Αυτή η άδεια, που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΚΤ στις αρχές Ιουλίου 2024, αφορά ένα κτίριο στην οδό Bulevard e Ri, το οποίο θα ξεπεράσει σε ύψος το έργο «Mount Tirana» που έχει 58 ορόφους.

Εκτός από αυτό το μεγαλεπήβολο έργο, το ΚΚΤ ενέκρινε και άλλες οικοδομικές άδειες για έργα πύργων, όπως ένα κτίριο 35 ορόφων στην οδό Dritan Hoxha και έναν πύργο 50 ορόφων στην οδό Teodor Keko. Η τάση ανάπτυξης αυτών των έργων φαίνεται να επεκτείνεται και πέρα από τον κεντρικό δακτύλιο της πόλης, με ένα νέο πολυλειτουργικό συγκρότημα κατοικιών 27 ορόφων να προβλέπεται στην περιοχή Κασάρι.

Από το 2019, σημειώνεται σημαντική αύξηση στις οικοδομικές άδειες που χορηγούνται στα Τίρανα. Σύμφωνα με στοιχεία της INSTAT, για την περίοδο 2019-2023 χορηγήθηκαν οικοδομικές άδειες για 6,5 εκατ. τμ, έναντι 4,2 εκατ. τμ για την περίοδο 2010-2018.

...

Mount of Tirana: Εγκρίνεται η κατασκευή 58όροφου κτηρίου στα Τίρανα

Το Αλβανικό Συμβούλιο της Επικράτειας (KKT) ενέκρινε την άδεια για την κατασκευή κτηρίου ύψους 205 μέτρων στα Τίρανα. Η υπό όρους άδεια για το πολυλειτουργικό κέντρο του «Mount of Tirana» εγκρίθηκε στ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου