Ολοκληρώθηκε η περίφραξη του Αεροδρομίου στον Αυλώνα

Ολοκληρώθηκε η περίφραξη του Αεροδρομίου στον Αυλώνα

Η περίφραξη του χώρου όπου κατασκευάζεται το αεροδρόμιο της Αυλώνας έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες αποδημητικά πτηνά να περιπλανώνται σε μια «νέα ζωή» ανάμεσα στα συρματοπλέγματα. Το αεροδρόμιο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024 και να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2025, φέρνοντας αλλαγές στην οικολογία της περιοχής.

Παρά το αίτημα της Σύμβασης της Βέρνης για διακοπή των εργασιών μέχρι να πραγματοποιηθεί νέα εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι αλβανικές αρχές συνέχισαν την κατασκευή. Περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον κυβερνητικών ιδρυμάτων, καταγγέλλοντας τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την έγκριση του έργου.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το αεροδρόμιο είναι κρίσιμο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τονίζοντας ότι η περιοχή όπου χτίζεται, έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για στρατιωτικούς σκοπούς. Στη λιμνοθάλασσα της Νάρτας, τα φλαμίνγκο και τα αποδημητικά πουλιά προσπαθούν να εισέλθουν στον φράχτη του αεροδρομίου.

Το Προστατευμένο Τοπίο Αώος-Νάρτα, ο δεύτερος μεγαλύτερος υγρότοπος στην Αλβανία, φιλοξενεί 26 είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, γεγονός που καθιστά την περιοχή σημαντική για τη διεθνή διατήρηση της βιοποικιλότητας.

...

Αεροδρόμιο Αυλώνα: Πάνω από 40% έτοιμο, λειτουργία στα τέλη του 2024

Οι εργασίες κατασκευής του αεροδρομίου του Αυλώνα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, με την εταιρεία κατασκευής να έχει ολοκληρώσει πάνω από το 40% των έργων μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον διευθυντή της ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου