Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν το χαμένο σπίτι του βασιλιά Πομπήιου

Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν το χαμένο σπίτι του βασιλιά Πομπήιου

Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του New Hampshire και ιστορικοί του Northeastern University συνεργάστηκαν για να αποκαλύψουν το θεωρούμενο ως χαμένο σπίτι του Βασιλιά Πομπήιου, ενός Αφρικανού που υποδουλώθηκε κάποτε, κέρδισε την ελευθερία του και έγινε ένας από τους πρώτους Μαύρους που κατείχαν περιουσία στην αποικιακή Νέα Αγγλία.

Η ανακάλυψη έγινε μετά από μήνες έρευνας που περιλάμβανε την εξέταση δημόσιων αρχείων, πράξεων, γενεαλογικών αρχείων, παλιών χαρτών, χαρτών LIDAR, αρχείων διαθήκης και ιστορικών εφημερίδων. Η ομάδα εντόπισε τελικά το οικόπεδο κοντά στον ποταμό Saugus, όπου ο Πομπήιος ζούσε με τη σύζυγό του.

Σε μια τάφρο 4 πόδια βάθος, ανακάλυψαν ένα θεμέλιο από βράχους ποταμού, όπως ακριβώς περιγράφεται στα ιστορικά αρχεία. Το εύρημα αυτό, σε συνδυασμό με την ταύτιση άλλων στοιχείων, όπως η στροφή του ποταμού, το ελώδες λιβάδι και οι βελανιδιές, ενισχύει την πεποίθηση ότι πρόκειται για το σπίτι του Πομπήιου.

Η ανακάλυψη του σπιτιού του Βασιλιά Πομπήιου αποτελεί σημαντικό γεγονός για την ιστορία της Αφρικανοαμερικανικής κοινότητας στη Νέα Αγγλία. Ρίχνει φως στη ζωή και τη συμβολή ενός αξιόλογου ηγέτη, προσφέροντας απτές αποδείξεις για την ύπαρξη και την κοινωνική του θέση.

Η Meghan Howey, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο UNH και επικεφαλής της ανασκαφής, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ανακάλυψη. Παρέχει μια σπάνια ματιά στην ζωή ενός Αφρικανοαμερικανού στην αποικιακή Νέα Αγγλία και αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση των άγνωστων ιστοριών που περιμένουν να αποκαλυφθούν."

Η Kabria Baumgartner, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιστορίας στο Northeastern University και συνεργάτιδα στο έργο, πρόσθεσε: "Αυτή η ανακάλυψη έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ιστορία της Αμερικής. Μας δείχνει ότι η ιστορία των Αφρικανοαμερικανών είναι πλούσια και περίπλοκη, και ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να μάθουμε."

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου