Η Αλβανία ζητά από την Κίνα να μην εκτελέσει Αλβανό πολίτη για διακίνηση ναρκωτικών

Η Αλβανία ζητά από την Κίνα να μην εκτελέσει Αλβανό πολίτη για διακίνηση ναρκωτικών

Η αλβανική κυβέρνηση άσκησε πιέσεις προς τις κινεζικές αρχές ασφαλείας την Τρίτη, ζητώντας τους να μην επιβάλλουν θανατική ποινή σε Αλβανό πολίτη που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών. Ο 36χρονος άνδρας δικάζεται στο Λαϊκό Δικαστήριο Μεσαίου Επιπέδου στην πόλη Γκουανγκζού της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

Ο υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας, Ίγκλι Χασάνι, συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο της κινεζικής κυβέρνησης για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γου Χονγκμπό, στα Τίρανα την Τρίτη, θέτοντας επί του τάπητος το θέμα.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας τονίζεται η "υψηλή ευαισθησία" της αλβανικής κυβέρνησης και της κοινής γνώμης για την υπόθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων του Αλβανού πολίτη σε όλα τα στάδια της δικαστικής διαδικασίας.

"Η αλβανική πλευρά ζήτησε από τις κινεζικές αρχές να αποφύγουν την εφαρμογή της θανατικής ποινής", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το αίτημα είχε διαβιβαστεί νωρίτερα και επίσημα μέσω επιστολής στον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών.

Η Κίνα, με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εκτελέσεων στον κόσμο, πραγματοποιεί συχνά εκτελέσεις με θανατηφόρα ένεση για σοβαρά εγκλήματα. Το νομικό σύστημα της χώρας ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, με τα δικαστήρια να έχουν σχεδόν 100% ποσοστό καταδίκης σε ποινικές υποθέσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου