Τα κέρδη των αλβανικών τραπεζών αυξήθηκαν κατά 25% το πρώτο επτάμηνο του έτους

Τα κέρδη των αλβανικών τραπεζών αυξήθηκαν κατά 25% το πρώτο επτάμηνο του έτους

Τα καθαρά κέρδη των αλβανικών τραπεζών αυξήθηκαν σημαντικά το πρώτο επτάμηνο του 2024, φτάνοντας τα 21,8 δισ. λεκ (ALL), που ισοδυναμούν με 218,9 εκατ. ευρώ, από 17,46 δισ. λεκ που ήταν την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Αλβανική Ένωση Τραπεζών.

Η κερδοφορία των τραπεζών στην Αλβανία συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ, κυρίως λόγω της ταχείας αύξησης του δανεισμού και των υψηλότερων επιτοκίων που εφαρμόστηκαν μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το συνολικό ποσό των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στη χώρα έφτασε τα 795,8 δισ. λεκ μέχρι το τέλος Ιουλίου, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τα 702,9 δισ. λεκ της αντίστοιχης περιόδου του 2023.

Οι καταθέσεις επίσης αυξήθηκαν, φτάνοντας τα 1,62 τρισ. λεκ στο τέλος Ιουλίου, από 1,49 τρισ. λεκ την προηγούμενη χρονιά. Το συνολικό ενεργητικό των τραπεζών της Αλβανίας έφτασε τα 2 τρισ. λεκ, από 1,83 τρισ. λεκ που ήταν στο τέλος Ιουλίου 2023.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τις οικονομικές επιδόσεις έντεκα αλβανικών τραπεζών, με την Εθνική Εμπορική Τράπεζα (BKT) να διατηρεί την πρώτη θέση σε όρους ενεργητικού στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου