Γερμανός διανύει 2,5 χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσει από τη χώρα του στην Αλβανία με τα πόδια

Γερμανός διανύει 2,5 χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσει από τη χώρα του στην Αλβανία με τα πόδια

Ο Steve Dunn, ένας 67χρονος Γερμανός, ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του τρέχοντος έτους ένα ταξίδι με τα πόδια από τη Γερμανία με προορισμό το Πόγραδετς, στο οποίο έφτασε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πέρασε από πολλές χώρες, καλύπτοντας πάνω από 2.000 χιλιόμετρα μέσα σε 63 ημέρες.

«Είμαι 67 ετών και στις 8 Ιουλίου ξεκίνησα με τα πόδια από το σπίτι μου για να φτάσω στην Αλβανία. Πέρασα από την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο και έφτασα στην Αλβανία. Σύντομα θα κατευθυνθώ προς την Ελλάδα. Ο τελικός μου στόχος είναι να φτάσω στην Αθήνα και την Κόρινθο. Το ταξίδι ήταν 2.400 χιλιόμετρα και κράτησε πάνω από δύο μήνες», λέει ο Steve. Εξηγεί επίσης ότι ήταν πάντα δραστήριος σε διάφορα αθλήματα και ότι η επιθυμία του να περπατήσει μέχρι την Αλβανία γεννήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Ο Steve Dunn εντυπωσιάστηκε από τη φυσική ομορφιά της Αλβανίας και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Αλβανία, είναι ένα φανταστικό μέρος με όμορφα βουνά και λίμνες. Όλοι όσοι γνώρισα ήταν πολύ ευγενικοί. Συνάντησα έναν νεαρό που εργαζόταν σε μια κατασκευαστική εταιρεία, ο οποίος με ρώτησε τι μου άρεσε περισσότερο στην Αλβανία.

Βλέπω ότι έχει ξεκινήσει πολλή ανάπτυξη εδώ και αυτή η χώρα έχει μέλλον, αλλά αυτό που με εντυπωσίασε είναι η έλλειψη νέων ανθρώπων. Είναι σημαντικό να μείνουν οι νέοι στην Αλβανία, καθώς χρειάζεται μια δυνατή γενιά για να προοδεύσει το έθνος», ανέφερε.

Ο Γερμανός συνταξιούχος σκοπεύει να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ελλάδα, ελπίζοντας να φτάσει στην Αθήνα με τα πόδια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου