Μαδρίτη: Σύλληψη διεθνώς καταζητούμενου Αλβανού - Κέρδη άνω των 4 εκατ. ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών

Μαδρίτη: Σύλληψη διεθνώς καταζητούμενου Αλβανού - Κέρδη άνω των 4 εκατ. ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών

Ο Αλβανός εγκληματίας Haredin Fejzulla, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 29 χρόνια φυλάκισης από τις βελγικές αρχές, συνελήφθη στη Μαδρίτη από την ισπανική αστυνομία. Η σύλληψη του 58χρονου έγινε σε επιχείρηση στην περιοχή Carabanchel, όπου συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα.

Ο Fejzulla κατηγορείται ότι διηύθυνε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών με έδρα το Βέλγιο και εμπλέκεται στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Αν και καταδικάστηκε το 2022, κατάφερε να διαφύγει μετά την ετυμηγορία.

Οι ισπανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του τον Ιανουάριο του 2023, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι κρυβόταν στη Μαδρίτη. Ο Fejzulla λάμβανε αυστηρά μέτρα για να αποφύγει τη σύλληψη, αλλάζοντας συχνά σπίτια και μέσα μετακίνησης. Ωστόσο, εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη καθώς πήγαινε προς ένα βαν κοντά σε ένα από τα καταφύγιά του.

Ο 58χρονος συνελήφθη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που είχε εκδοθεί από τις βελγικές αρχές. Εκτός από τη συμμετοχή του στη διακίνηση ναρκωτικών, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία εγγράφων, με τα αδικήματα να διαπράττονται από το 2014 έως το 2018.

Η εγκληματική οργάνωση στην οποία ηγείτο χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα για να νοικιάζει σπίτια και να καλλιεργεί κάνναβη. Απασχολούσαν άτομα που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα για να εργαστούν στις φυτείες, ενώ τα κέρδη τους προέρχονταν από μεγάλες ποσότητες παράνομων καλλιεργειών.

Μετά τη σύλληψή του, η ισπανική δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα τον εκδώσει στο Βέλγιο, όπου τον περιμένει η πολυετής ποινή φυλάκισης.

...

Ο 58χρονος "most wanted" από την Europol Αλβανός που έβγαλε εκατομμύρια μέσω διακίνησης ναρκωτικών στο Βέλγιο

Μετά από αίτημα της βελγικής αστυνομίας, όλες οι ευρωπαϊκές αστυνομικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε αναζήτηση του Haredin Fejzulla, 58 ετών, του δραπέτη Αλβανού, ο οποίος κέρδισε εκατομμύρια ευρώ από το ε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου