Αμερικανική Πρεσβεία για Xhaçka: Οι αλβανικοί θεσμοί πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τους νόμους

Αμερικανική Πρεσβεία για Xhaçka: Οι αλβανικοί θεσμοί πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τους νόμους

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία εξέφρασε την ανησυχία της για την πρόσφατη απόφαση του κοινοβουλίου να μην ακολουθήσει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σχετικά με την εντολή της βουλευτού, Olta Xhaçka. Παράλληλα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία τόνισε ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί σοβαρή παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών και υπονομεύει τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και οι κρατικοί θεσμοί πρέπει να τηρούν τους νόμους, τις δικαστικές αποφάσεις και το Σύνταγμα. Αυτό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος και τη διασφάλιση της διάκρισης των εξουσιών.

Η πλήρης δήλωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ εκφράζει στήριξη στην ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενη στην απόφαση του αλβανικού κοινοβουλίου να παρακάμψει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Η Πρεσβεία τόνισε ότι το κοινοβούλιο είναι υποχρεωμένο να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δικαστηρίου και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Η συμμόρφωση με το Σύνταγμα και τους νόμους αποτελεί βασικό στοιχείο για τη διασφάλιση ενός υγιούς δημοκρατικού συστήματος.

Κατά την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, η σοσιαλιστική πλειοψηφία απείχε με 65 ψήφους, ενώ 9 βουλευτές καταψήφισαν την απόφαση και 25 βουλευτές της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Ο Ράμα δεν ήταν παρών στη διαδικασία και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου