Ο Veliaj έδωσε εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματίες που καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκιση

Ο Veliaj έδωσε εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματίες που καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκιση

Η εταιρεία "Regli shpk", με ιδιοκτήτη και διαχειριστή ένα άτομο που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης για κλοπή 80 εκατομμυρίων λεκ, συμμετείχε σε διαγωνισμό για το έργο «Συστηματοποίηση του ρέματος, γειτονιά αρ. 1, Ουρά e Madhe-Krujë». Η δεύτερη εταιρεία, "MC Catering shpk", ανήκε στον ίδιο καταδικασθέντα έως το 2012 και πλέον ανήκει στον γιο του.

Η τρίτη εταιρεία, που έχει αλλάξει όνομα τρεις φορές και σήμερα ονομάζεται «Eagle Cons shpk» (πρώην Eglenti shpk, πρώην 2 Binjaket), ανήκει στην κόρη του καταδικασθέντος.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία του καταδικασθέντος είχε εμπλακεί σε διαγωνιστική κλοπή το 2018, ο δήμαρχος Εριόν Βελίαι δεν ακύρωσε τις συμβάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Open Corporates Albania, η "Regli shpk" σε συνεργασία με την "MC Catering shpk" επωφελήθηκε από 14 συμβάσεις, συνολικής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Επιπλέον, η "Regli shpk", η "MC Catering shpk" και η "Eglenti shpk" (νυν "Eagle Cons shpk") κέρδισαν 9 διαγωνισμούς με συνολική αξία 2,3 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Η "MC Catering shpk" συμμετείχε σε 23 διαγωνισμούς με συνολική αξία 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η "Eglenti shpk" συμμετείχε σε 11 διαδικασίες, με συνολική αξία 489.000 ευρώ.

Ο Βελίαι, αντί να ακυρώσει τις προσφορές που υπέβαλε η εταιρεία του καταδικασθέντος ή η κοινοπραξία εταιρειών στην οποία συμμετείχε, προχώρησε στην υπογραφή συμβάσεων συνολικής αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ με τις εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο και την οικογένειά του. Αυτό συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις, συγκεκριμένα του άρθρου 45, παράγραφος 1/β, και του άρθρου 15 του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου