Έξι νέα τουριστικά θέρετρα στα παράλια της Αλβανίας

Έξι νέα τουριστικά θέρετρα στα παράλια της Αλβανίας

Σε μια συνέντευξη τύπου στις 6 Ιανουαρίου 2015, ο υπουργός Οικονομίας της Αλβανίας Arben Ahmetaj, ανακοίνωσε ότι στους επόμενους μήνες αναμένετε η έγκριση για 6 νέα τουριστικά χωριά στις παραλίες της νότια Αλβανίας.

Αν και ο Υπουργός δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες, με βάση την εφημερίδα του Αλβανικού ποράκτορίου SOT News, θα δοθούν άδειες για 6 τουριστικά θέρετρα με την διαδικασία της αναδοχής.

Πρόκειται για συμβόλαια αναδοχής όπου μεγάλες έκτασης παραθάλασσιας γης θα δοθούν δωρεάν σε μεγάλες εταιρίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάνω από 30 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης.

Δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το που θα δοθούν αυτές οι αδειές αλλά ο υπουργός μιλάει για ανάπτυξη περιοχών στην παράκτια ζώνη του νότου (Bregdeti i Jugut).

Οι δηλώσεις αυτές του Υπουργού επιβεβαιώνουν προηγούμενες δημοσιεύσεις μας για τα σχέδια της κυβέρνησης της Αλβανίας να προχωρήσει στην αδειοδότηση μεγάλων τουριστικών έργων στην περιοχή μας χωρίς να δώσει πρώτα την δυνατότητα στο λαό της Χιμάρας να κάνει την εγγραφή περιουσιών στο Εθνικό κτηματολόγιο. Έτσι οι έκτασης αυτές θα δοθούν στις εταιρίες χωρίς να αποζημιωθούν οι νόμιμη ιδιοκτήτες.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://www.sot.com.al/ekonomia/qeveria-planifikon-zhvillimin-e-bregdetit-t%C3%AB-jugut-gati-nd%C3%ABrtimi-i-6-resorteve-me-5-yje-dhe
http://time.ikub.al/c6d83017cf/2bb7f00a08b216df604984d7965f58e6/Lajm_Ahmetaj-Rruget-me-koncesion-mirembajtja-ka-kosto-te-larte.aspx

Βίντεο:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου