Ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών από την αντιπολίτευση

Ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών από την αντιπολίτευση

Ο αδερφός του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, Όλσι Ράμα αντέδρασε μετά τις κατηγορίες από την αντιπολίτευση για τη σύνδεση του με διακίνηση ναρκωτικών. Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Gazment Bardhi δήλωσε νωρίς την Πέμπτη ότι ο Olsi Rama, αδελφός του πρωθυπουργού, είχε σχέση με εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται στη διεθνή διακίνηση κοκαΐνης το 2014. Κάλεσε την Εισαγγελία να ανοίξει εκ νέου τις έρευνες για να επαληθεύσει την εμπλοκή του στο εργαστήριο επεξεργασίας ναρκωτικών στην Xibraka, 68 χιλιόμετρα νότια των Τιράνων.

Σε αυτές τις κατηγορίες, ο Όλσι Ράμα αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τες ψέματα.

Είπε ότι δεν τον αγγίζει αυτός που κατηγορεί εδώ και χρόνια κάθε μέλος της οικογένειας του Ράμα.

O Bardhi αναφέρθηκε στα έγγραφα της Δίωξης Σοβαρών Εγκλημάτων και στα στοιχεία του συστήματος TIMS για να αποδείξει, σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι ο Όλσι Ράμα το 2014 χρησιμοποίησε το ίδιο αυτοκίνητο με τους άλλους καταδίκους που εμπλέκονται στον φάκελο Xibraka, όπου η αστυνομία ανακάλυψε εκείνη την ώρα ένα εργαστήριο επεξεργασίας κοκαΐνης.

«Η εισαγγελία άνοιξε παράλληλη μυστική δικογραφία για να ερευνήσει έναν 45χρονο αγνώστου ταυτότητας, ο οποίος χρησιμοποίησε το ίδιο αυτοκίνητο με τον Όλσι Ράμα και τους διακινητές ναρκωτικών», είπε σε δήλωση Τύπου, τονίζοντας ότι ο Όλσι Ράμα ήταν 45 ετών τότε. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «ο αδερφός του Ράμα και οι επικεφαλής της διακίνησης ναρκωτικών χρησιμοποίησαν το ίδιο αυτοκίνητο 18 φορές».

Σύμφωνα με τον Bardhi, η αλβανική εισαγγελία και το δικαστήριο παραδέχθηκαν ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι τα μόνα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα, αλλά η έρευνα για τα άγνωστα πρόσωπα έχει κλείσει.

Η έρευνα για την ομάδα που εμπλέκεται στο εργαστήριο παραγωγής κοκαΐνης ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, μετά την πληροφορία που έφτασε στην Αλβανία από τις γερμανικές αρχές. Τον Ιανουάριο του 2015, η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων απήγγειλε κατηγορίες σε 9 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε δομημένη εγκληματική ομάδα.

Το όνομα του αδερφού του Αλβανού πρωθυπουργού ήταν ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας για παρόμοιο σκοπό, καθώς συνδέεται με τη σύλληψη του συμβούλου της Olta Xhaçka (πρώην Υπουργός Άμυνας και πρώην ΥΠΕΞ Αλβανίας), για εξαπάτηση μέσω τηλεφωνικών κέντρων. Διαβάστε εδώ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που καταγγελίες από το Δημοκρατικό Κόμμα για εμπλοκή των σοσιαλιστών ή του κύκλου τους εμπλέκονται με εγκληματικές δραστηριότητες, με πιο πρόσφατη την αποκάλυψη εξαπάτησης δύο πρώην διευθυντών του δημαρχείου Τιράνων για στημένους διαγωνισμούς προμήθειας. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

...

Τίρανα: Σύλληψη δύο πρώην διευθυντών του δημαρχείου για κερδοσκοπικούς διαγωνισμούς

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος εξέδωσε 9 εντάλματα σύλληψης για πρώην στελέχη του δήμου Τιράνων, μεταξύ των οποίων δύο σημαντικοί πρώην διευθυντές, οι Mariglen Q...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου