Ποινή φυλάκισης 1 έτους για εξαγορά ψήφων στα Τίρανα - Κατέγραψαν την τηλεφωνική συνομιλία σε βίντεο

Ποινή φυλάκισης 1 έτους για εξαγορά ψήφων στα Τίρανα - Κατέγραψαν την τηλεφωνική συνομιλία σε βίντεο

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (GJKKO) καταδίκασε δυο κατοίκους των Τιράνων για εκλογική διαφθορά στις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Ο πολίτης ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει ψήφους και ήταν κατηγορούμενος για ενεργή διαφθορά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους. Ο δεύτερος ο οποίος επιχείρησε να λάβει χρήματα με αντάλλαγμα την ψήφο του και της οικογένειάς του, κατηγορήθηκε για παθητική διαφθορά και καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση.

Όπως μαρτυρά το επίμαχο βίντεο, οι δύο τους συζητούσαν μέσω τηλεφώνου για την πώληση 4 ψήφων έναντι του ποσού των 15 χιλιάδων λεκ. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας στο βίντεο δεν αναφέρεται ούτε το όνομα του κόμματος για το οποίο συζητείται η εξαγορά ψήφων ούτε και ο υποψήφιος δήμαρχος. Είναι άξιο απορίας πως η ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη έκανε σχετικές έρευνες για να βρει με ποιον μιλούσε στο τηλέφωνο ο κατηγορούμενος, αλλά δεν έπραξε το ίδιο ώστε να εντοπίσει υπέρ τίνος υποψηφίου γινόταν το παζάρι.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, ο ένας κατηγορούμενος ήταν σε κατ' οικον περιορισμό και ο δεύτερος ελεύθερος χωρίς περιοριστικά μέτρα

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου