Αλβανία: Εγκαίνια πρώτης τακτικής βάσης ΝΑΤΟ - Black Hawks και Bayraktar τράβηξαν τα βλέμματα (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Αλβανία: Εγκαίνια πρώτης τακτικής βάσης ΝΑΤΟ - Black Hawks και Bayraktar τράβηξαν τα βλέμματα (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 4 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ. Το γεγονός σηματοδότησε μια κοσμογονική στιγμή για την άμυνα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την παράσταση έκλεψαν τα αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawks και τα τουρκικά drones Bayraktar.

...

Νατοϊκή βάση Κουτσόβας: 2,6 εκατομμύρια ευρώ για υποδομές UAV

Το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας υπέγραψε δύο συμβάσεις που αφορούν τη βάση της Κουτσόβας.  Αλβανία: Οι πρώτες εικόνες από την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Κουτσόβα Με λίγες μέρες να απομένουν μ...

Δείτε εικόνες από τα εγκαίνια παρακάτω:

Η βάση υψώνεται περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τιράνων. Η κατασκευή της, χρηματοδοτούμενη από κοινού, ξεκίνησε το 2020, και πλέον η Κουτσόβα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μαχητικά αεροσκάφη, drones, και πλήθος άλλων στρατιωτικών μέσων, συμβάλλοντας στην περιφρούρηση του εναέριου χώρου και στην αποτροπή τυχόν απειλών.

Η ανακατασκευή της βάσης Kuçova ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022, με χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το ΝΑΤΟ και 5 εκατομμυρίων ευρώ από την αλβανική κυβέρνηση. Η βάση διαθέτει πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως αεροδρόμιο, συστήματα ασφαλείας και κτίρια για την υποστήριξη στρατιωτικού προσωπικού.

Ο πρωθυπουργός Ράμα, υπογράμμισε τη γεωστρατηγική σημασία της βάσης Kuçova, τονίζοντας ότι η Αλβανία αποτελεί αξιόπιστο εταίρο του ΝΑΤΟ. Επιπρόσθετα, ο Ράμα επανέλαβε την πρόταση της Αλβανίας για χρηματοδότηση από το ΝΑΤΟ της νέας ναυτικής βάσης στο Πόρτο Ρομάνο.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Crosetto, χαιρέτισε τα εγκαίνια της βάσης Kuçova, χαρακτηρίζοντάς τα ως "σημαντική στιγμή" για ολόκληρη την περιοχή. Ο Crosetto τόνισε ότι η βάση αποτελεί σύμβολο της κοινής δέσμευσης του ΝΑΤΟ και της Αλβανίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος.

Παρακολουθείστε τα εγκαίνια της νατοϊκής βάσης παρακάτω:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου