Μετά την Κουτσόβα, η Αλβανία θα «αναβιώσει» άλλες τέσσερις στρατιωτικές βάσεις

Μετά την Κουτσόβα, η Αλβανία θα «αναβιώσει» άλλες τέσσερις στρατιωτικές βάσεις

Η Αλβανία, μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της Κουτσόβας, εστιάζει στην αναβάθμιση πολλαπλών στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στόχος είναι η ενίσχυση της άμυνας και η εναρμόνιση με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

...

Αλβανία: Εγκαίνια πρώτης τακτικής βάσης ΝΑΤΟ - Black Hawks και Bayraktar τράβηξαν τα βλέμματα (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 4 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ. Το γεγονός σηματοδότησε μια κοσμογονική στιγμή για την άμυνα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την παράσταση έκλεψ...
Ξεκινώντας από την περιοχή Μπίζα στα Τίρανα, το υπουργείο Άμυνας προκηρύσσει διαγωνισμό ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή της φρουράς εκπαίδευσης Pajet-Biza. Η ανανεωμένη βάση θα φιλοξενεί 1.500 στρατιώτες και 100 οχήματα μάχης.

Σε κοντινή απόσταση, στην αεροπορική βάση Φάρκα, το Στρατιωτικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο προκηρύσσει διαγωνισμό 120.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Συντάγματος Ελικοπτέρων. Στόχος είναι η υποδοχή ελικοπτέρων Boeing Chinook βάρους 2,5 τόνων, με κατασκευή υποδομής, συνδετικών δρόμων, διαδρόμων προσγείωσης και συστημάτων φωτισμού.

Συνεχίζοντας στην Φάρκα, 500.000 ευρώ διατίθενται για την ανέγερση τριώροφου κτηρίου, που θα στεγάζει τη Διοίκηση και το Αρχηγείο της Επίγειας Δύναμης στο Ward 1001, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση των προτύπων του ΝΑΤΟ.

Τέλος, 480.000 ευρώ επενδύονται στην ανακαίνιση του στρατιωτικού τμήματος Πασαλιμάν. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριώροφου κτηρίου 400 τ.μ. για το καταδυτικό και εκπαιδευτικό κέντρο, καθώς και για την αποθήκη όπλων.

...

Εγκαίνια νατοϊκής βάσης στην Αλβανία: O γαμπρός του Ερντογάν και ο «εγκέφαλος» των drones

Ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας «Baykar» που παράγει τα drones που χρησιμοποιεί και η Αλβανία πλέον, ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων χθες στην Κουτσόβα για τα εγκαίνια...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου