Ιταλική Εισαγγελία: Οι Αλβανοί προμηθεύουν ναρκωτικά και την Ndragheta

Ιταλική Εισαγγελία: Οι Αλβανοί προμηθεύουν ναρκωτικά και την Ndragheta

Η ιταλική αστυνομία έπληξε μια εγκληματική οργάνωση που διοχέτευε ναρκωτικά στην περιοχή της Βίμπο Βαλέντια, στην Καλαβρία. 11 μέλη της συμμορίας, με διασυνδέσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οργάνωση, με επικεφαλής τους εκπροσώπους της τοπικής 'Ndrangheta, δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και το εμπόριο κοκαΐνης, ηρωίνης, μαριχουάνας και χασίς.

Προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από τη Νότια Αμερική και την Αλβανία, τα εισήγαγαν στην Ιταλία μέσω ιταλικών λιμανιών και τα πωλούσαν σε διάφορες περιοχές, όπως Vibo Valentia, Cosenza, Caltanissetta, Νάπολη, Asti, Τοσκάνη και σε όλη τη βόρεια Ιταλία.

Ηγέτης της οργάνωσης ήταν ο Μικέλε Γκαλάτι, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Τζουζέπε Αντόνιο Ατσορίντι. Ο πρώτος ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση και τον εντοπισμό των καναλιών προμήθειας και εμπορίας ναρκωτικών, ενώ οι Domenico και Armando Galati χρηματοδοτούσαν και συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες.

Ο Σαλβατόρε Ασκόνε, με τη βοήθεια των Emanuele Mancuso, Roço Ascone και Gheorghe Laurentiu Nicolae, προμήθευε σταθερά την ομάδα με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Η έρευνα αποκάλυψε πλήθος περιστατικών διακίνησης, όπως η πώληση 3 κιλών μαριχουάνας έναντι 1200 ευρώ το κιλό, η διάθεση "αλβανικής" μαριχουάνας προς 1.600 ευρώ το κιλό, η πώληση κοκαΐνης σε τιμές από 40 έως 50 ευρώ το γραμμάριο.

Ενδεικτικά, η οργάνωση πούλησε 10 κιλά μαριχουάνας στον Coro Roço Fusca έναντι 9.000 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση, ο Salvatore Ascone και ο Emanuele Mancuso τροφοδότησαν άγνωστο άτομο με 200, 650, 650 και 700 γραμμάρια κοκαΐνης, ενισχύοντας την συμμορία "Ndrangheta Soriano".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου