Παλάσα: Η αλβανική κυβέρνηση παραχωρεί επιπλέον 22.000 τμ σε έργο που παραβιάζει προστατευόμενη περιοχή

Παλάσα: Η αλβανική κυβέρνηση παραχωρεί επιπλέον 22.000 τμ σε έργο που παραβιάζει προστατευόμενη περιοχή

Η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε στην παραχώρηση επιπλέον 22.000 τετραγωνικών μέτρων κρατικής γης στην Παλάσα, δωρεάν, στην εταιρεία Gjikuria για την κατασκευή του ξενοδοχείου "White Roads". Αυτή η νέα παραχώρηση έρχεται να προστεθεί στα 9.000 τετραγωνικά μέτρα γης που είχαν δοθεί στην εταιρεία τον Ιούλιο του 2022. Συνολικά, η εταιρεία έχει λάβει 30.000 τετραγωνικά μέτρα κρατικής γης για την υλοποίηση του έργου.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει 190 δωμάτια, επιχειρηματικές μονάδες, χώρους αναψυχής όπως θερμοκήπια λουλουδιών, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικούς χώρους, SPA, beach bar και καζίνο. Με την αύξηση της έκτασης, η επένδυση της εταιρείας ανεβαίνει από 10 εκατ. ευρώ σε 21,3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η περιοχή που δόθηκε βρίσκεται κοντά στο Φυσικό Μνημείο «Δέλτα του Ρεύματος Παλάσα», που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή. Οι αρχές έχουν θέσει όρους για να διασφαλιστεί ότι η επένδυση δεν θα επηρεάσει το μνημείο, όπως η δημιουργία πράσινης ζώνης και η παρακολούθηση του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η κυβέρνηση έχει αναθέσει στο Υπουργείο Τουρισμού την ευθύνη να διαχειριστεί την πρόσβαση της εταιρείας στις παρακείμενες ακτές, λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου