Αλβανία: Κατάσχεση 24 πλωτών οχημάτων κατά μήκος των ακτών

Αλβανία: Κατάσχεση 24 πλωτών οχημάτων κατά μήκος των ακτών

Η Συνοριακή Αστυνομία της Αλβανίας κατέσχεσε 24 πλωτά οχήματα κατά τη διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων σε όλη την ακτογραμμή, τις περιοχές λιμνών και ποταμών. Ειδικότερα, αποκλείστηκαν 15 τζετ σκι, 5 ταχύπλοα και 4 λέμβοι. Από αυτά, 17 πλοία εντοπίστηκαν στην περιοχή από τα Εξαμίλια έως τον Αυλώνα, 4 από Δυρράχιο στο Shengjin, και 3 στη Velipoja.

Έξι από τα αποκλεισμένα πλωτά βρέθηκαν να πλέουν εντός της περιμέτρου ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παραθεριστών, και οι οδηγοί τους τιμωρήθηκαν με διοικητικό πρόστιμο 100.000 λεκ. Οι οδηγοί άλλων 18 σκαφών, εκτός από το αποκλεισμό των πλοίων τους, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 10.000 λεκ λόγω έλλειψης απαραίτητων εγγράφων.

Παράλληλα, η Μονάδα Ναυτικής Αστυνομίας και η Συνοριακή Αστυνομία παρείχαν βοήθεια σε τουρίστες και επισκέπτες σε τρεις περιπτώσεις, σώζοντας τέσσερις πολίτες στον θαλάσσιο χώρο από τα Εξαμίλια έως τη Velipoja.

Η Συνοριακή Αστυνομία καλεί όλους τους χρήστες σκαφών να ακολουθούν τους κανόνες πλεύσης, να είναι εξοπλισμένοι με εξοπλισμό διάσωσης και να σέβονται τους καθορισμένους χώρους πλεύσης για την ασφάλεια όλων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου