Αύξηση κατά 72 φορές στα κατασχεθέντα χρήματα από την αλβανική αστυνομία

Αύξηση κατά 72 φορές στα κατασχεθέντα χρήματα από την αλβανική αστυνομία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας, παρατηρείται σημαντική αύξηση στις κατασχέσεις χρημάτων σε ευρώ, καθώς και στην αύξηση των περιπτώσεων πλαστογραφίας. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η Αστυνομία έχει κατασχέσει περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ, με το 97% αυτού του ποσού να έχει κατασχεθεί μόνο τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Υπουργείου, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, το συνολικό ποσό των κατασχεθέντων ευρώ έχει αυξηθεί 72 φορές. Αυτή η εντυπωσιακή αύξηση δείχνει την εντατικοποίηση των προσπαθειών των αρχών για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και την προστασία της εθνικής οικονομίας.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, αλλά ο Ιούνιος του 2024 σημείωσε ρεκόρ στις κατασχέσεις. Ταυτόχρονα, τα περιστατικά πλαστογραφίας παρουσίασαν επίσης σημαντική αύξηση, με 31 επιπλέον περιπτώσεις στους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Συνολικά, τα περιστατικά πλαστογραφίας ανήλθαν στα 316, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν 285.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου