Αλβανία: Τεράστιες ζημιές υπέστησαν επιχειρήσεις από τις πλημμύρες - Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Αλβανία: Τεράστιες ζημιές υπέστησαν επιχειρήσεις από τις πλημμύρες - Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Οι πρόσφατες πλημμύρες στον Αυλώνα άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές και απελπισία στους κατοίκους της παραλιακής πόλης. Το νερό πλημμύρισε τους δρόμους, εισχωρώντας σε σπίτια και επιχειρήσεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα κάθε χρόνο, αλλά φέτος οι ζημιές είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Ιδιαίτερα πλήγματα υπέστησαν οι επιχειρήσεις, αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός των ζημιών. Ένας φαρμακοποιός περιγράφει την τεράστια καταστροφή στο φαρμακείο του, υπολογίζοντας τις ζημιές σε περίπου 100.000 ευρώ. «Το νερό έφτασε σχεδόν στο μισό μέτρο μέσα στο φαρμακείο», λέει, αναφέροντας πως παρέμεινε εγκλωβισμένος στο χώρο για δύο ώρες.

Ένας άλλος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μάρκετ, μιλά για ζημιές 50.000 ευρώ. Όπως πολλοί άλλοι, έτσι κι εκείνος αναφέρει πως κάθε χειμώνα αντιμετωπίζει τις ίδιες πλημμύρες χωρίς καμία βοήθεια.

Ένας ιδιοκτήτης καφέ δηλώνει πως έχει χάσει περισσότερα από 20 χιλιάδες ευρώ εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων πλημμυρών, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αδράνεια των αρχών. «Κάθε χειμώνα, η περιοχή γίνεται θάλασσα», λέει με έντονο αίσθημα απογοήτευσης.

Οι τοπικές αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν τον Αυλώνα στις 4 Οκτωβρίου, σε μία από τις χειρότερες καταστροφές που έχει βιώσει η πόλη.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου