Κοτόπουλο μολυσμένο με σαλμονέλα πωλούνταν στα «KFC» στην Αλβανία

Κοτόπουλο μολυσμένο με σαλμονέλα πωλούνταν στα «KFC» στην Αλβανία

Κοτόπουλο μολυσμένο με σαλμονέλα πωλούνταν σε καταστήματα της αλυσίδας «KFC» στην Αλβανία. Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση, με συμπτώματα όπως έμετο, πονοκέφαλο, ρίγη, αίμα στα κόπρανα και εντερική λοίμωξη.

Η Ευρωπαϊκή πλατφόρμα «RASFF», που παρακολουθεί την ασφάλεια των τροφίμων, εξέδωσε προειδοποίηση στις 8 Ιουλίου 2024, αναφέροντας ότι το μαριναρισμένο κοτόπουλο του «KFC» περιείχε σαλμονέλα, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Το τηλεοπτικό κανάλι «Ora News» επικοινώνησε με την Εθνική Αρχή Τροφίμων (AKU) για περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με την AKU, εισήχθησαν 1535,04 κιλά μολυσμένου κοτόπουλου, από τα οποία αποσύρθηκαν μόνο 177,12 κιλά. Το υπόλοιπο, δηλαδή 1357 κιλά, είχε ήδη πωληθεί στα καταστήματα.

Παρόλο που το «KFC» δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα του κρέατος και στην αλυσίδα εφοδιασμού, δεν έχει γίνει σαφές πώς προέκυψε το πρόβλημα με το μολυσμένο κοτόπουλο. Το «ora news» ζήτησε επίσημη τοποθέτηση από το «KFC» στην Αλβανία, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου