Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Αλβανία τέλη Οκτωβρίου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Αλβανία τέλη Οκτωβρίου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να στείλει στην Αλβανία, στο τέλος αυτού του μήνα, μια πολυκομματική αντιπροσωπεία για να παρακολουθήσει από κοντά την πολιτική κατάσταση. Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας επιτροπής σταθεροποίησης και σύνδεσης. Πρόεδρος της επιτροπής εξελέγη ο Ιταλός ευρωβουλευτής της αριστεράς, Μάρκο Ταρκίνιο, ο οποίος διαθέτει επίσης εμπειρία στα μέσα ενημέρωσης. Στην ομιλία του, ο Ταρκίνιο ανέφερε ότι θα αναλάβουν κοινή ευθύνη για την επιτάχυνση της πλήρους ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Στις 14 Οκτωβρίου, η επιτροπή θα ενημερωθεί συγκεκριμένα και λεπτομερώς για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, η οποία έχει ενταθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες. Αυτές οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες συμπίπτουν με την απόφαση των πρεσβευτών των 27 κρατών-μελών για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις 15 Οκτωβρίου.

Δεν είναι σαφές πόσο θα επηρεάσει η επιστροφή των βίαιων συγκρούσεων στο Κοινοβούλιο και οι μαζικές διαδηλώσεις τις σχέσεις με την Ενωμένη Ευρώπη. Συνεχώς ζητείται πολιτική συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξη, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια καθυστερήσεων από τότε που η Αλβανία έλαβε το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου