Δεκάδες Ινδοί εργάτες απασχολούνται σε εργοτάξια στην Αλβανία

Δεκάδες Ινδοί εργάτες απασχολούνται σε εργοτάξια στην Αλβανία

Στο Πόγραδετς της Αλβανίας, μία από τις εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή δρόμων έχει προσλάβει Ινδούς εργαζόμενους, από μηχανικούς μέχρι απλούς εργάτες. Ο Anuj Upadhyay, πολιτικός μηχανικός, δήλωσε: «Εργάζομαι εδώ δύο μήνες ως πολιτικός μηχανικός. Οι άνθρωποι εδώ είναι εξαιρετικοί, πολύ ευγενικοί και συνεργάσιμοι στη δουλειά. Η Αλβανία είναι ένας υπέροχος τόπος και οι άνθρωποι το ίδιο. Θα ήθελα να μείνω εδώ και αν η εταιρεία το επιτρέψει, θα μπορούσα να εργαστώ 8-10 χρόνια, καθώς μου αρέσει πολύ. Επίσης, οι αμοιβές είναι πολύ καλές».

Ο Vinay Challapalli, μηχανικός ελέγχου ποιότητας, ανέφερε: «Έχω περίπου 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας ως μηχανικός. Γιατί διάλεξα την Αλβανία; Πρώτον, σε σύγκριση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Αλβανία μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε με νέες τεχνολογίες. Στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά, αλλά εδώ σε στηρίζουν για να κάνεις τη δουλειά σου. Η συνεργασία είναι εξαιρετική και αυτό συμβάλλει στην εμπειρία μου. Στην Ινδία ακολουθούμε διαφορετικά πρότυπα, όμως αυτή η εμπειρία είναι πολύ χρήσιμη για εμάς».

Οι ντόπιοι επίσης εξέφρασαν την έκπληξή τους για το πόσο καλά έχουν προσαρμοστεί οι Ινδοί εργαζόμενοι και την αφοσίωσή τους στα καθήκοντά τους. Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο απασχολούνται 21 Ινδοί, στους οποίους, εκτός από τα εργασιακά συμβόλαια, έχει εξασφαλιστεί και η διαμονή τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου