Χτύπημα σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με έδρα τα Τίρανα - 15 συλληφθέντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Χτύπημα σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με έδρα τα Τίρανα - 15 συλληφθέντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αστυνομία των Τιράνων πραγματοποίησε επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπειτα από έναν χρόνο ερευνών, με στόχο την εξάρθρωση ενός κυκλώματος που ασχολούνταν με τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2023, έχει καταδείξει την εμπλοκή 24 ατόμων.

Από αυτούς, για 5 άτομα είχαν ήδη εκδοθεί μέτρα ασφαλείας, με 3 να παραμένουν υπό κράτηση και 2 να υπόκεινται σε τακτική αναφορά στις αρχές. Πρόσφατα εκδόθηκαν άλλα 19 εντάλματα σύλληψης, και κατά την επιχείρηση με κωδικό όνομα "DAMASK", συνελήφθησαν 15 άτομα, ενώ 4 άτομα διαφεύγουν της σύλληψης.

Από τους συλληφθέντες, τρεις είναι πολίτες Αιγύπτου και Συρίας, ενώ από τους 4 που αναζητούνται, οι τρεις βρίσκονται εκτός χώρας και έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να βοήθησαν παράτυπους μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα, χρησιμοποιώντας την Αλβανία ως χώρα διέλευσης προς τα βόρεια σύνορα με το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, τεκμηριώθηκε η εμπλοκή των ξένων υπηκόων ως οργανωτές και χρηματοδότες αυτής της παράνομης δραστηριότητας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και άλλες αστυνομικές διευθύνσεις και χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ερευνητικές τεχνικές.

Κατασχέθηκαν 10 οχήματα, περίπου 20.000 ευρώ, 500.000 λεκ, 24 κινητά τηλέφωνα, 10 διαβατήρια και αντίγραφα διαβατηρίων από Αιγυπτίους και Σύρους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες, κυρίως από την Αίγυπτο και τη Συρία, εισέρχονταν νόμιμα στην Αλβανία μέσω του αεροδρομίου ή από την Ελλάδα, και στη συνέχεια κατευθύνονταν προς χώρες της ΕΕ, πληρώνοντας έως 1.500 ευρώ για την παράνομη διέλευση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου