Χιμάρα: Ένας εκ των δύο αντιδημάρχων του Γκόρου θα αναλάβει καθήκοντα δημάρχου

Χιμάρα: Ένας εκ των δύο αντιδημάρχων του Γκόρου θα αναλάβει καθήκοντα δημάρχου

Μετά το νέο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στον Δήμο Χιμάρας εξαιτίας της σύλληψης του εκτελούντα χρέη δημάρχου, Γ. Γκόρου, φιλοκυβερνητικά μέσα της Αλβανίας μεταδίδουν πως η διοίκηση του δήμου θα περάσει στα χέρια ενός εκ των δύο αντιδημάρχων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στις 29 Μαρτίου και να αποφασίσει με ψηφοφορία ποιος εκ των Blerina Bala και Pervin Gjikuria, θα ηγηθεί του δήμου της Χιμάρας μέχρι τις νέες εκλογές.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε λίγο αργότερα σε τηλεοπτική συνέντευξη και ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος, Ilir Metaj.

Η άνευ προηγουμένου γκάφα του Gjikuria κατά τη θητεία τους ως Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, να χάσει 100 διαβατήρια τα οποία έπρεπε να παραδώσει στην Αλβανική Πρεσβεία στα Τίρανα και είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του και της Πρέσβειρας, τον καθιστούν λιγότερο πιθανό σε σχέση με την Blerina Bala για την ανάληψη της θέσης του δημάρχου.

Την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Χιμάρας ελέγχει το Σοσιαλιστικό κόμμα το οποίο ανέδειξε 9 δημοτικούς συμβούλους με το ψηφοδέλτιο του ενώ η αντιπολίτευση εξέλεξε 7. Οι υπόλοιποι 5 είναι εκλεγμένοι από κόμματα δορυφόρους με τους περισσότερους να υπηρετούν την γραμμή του σοσιαλιστικού κόμματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου