Ράμα για Μπελέρη: «Ανησυχητικές οι ξένες παρεμβάσεις στην αλβανική δικαιοσύνη - Η Αλβανία θα τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ράμα για Μπελέρη: «Ανησυχητικές οι ξένες παρεμβάσεις στην αλβανική δικαιοσύνη - Η Αλβανία θα τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έδωσε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους υπουργούς του κυβερνητικού υπουργικού συμβουλίου και τους δημάρχους 61 δήμων, που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο "Loro Boriçi" στη Σκόδρα.

Αναφερόμενος στην καταδίκη του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη από το Ειδικό Δικαστήριο GJKKO, ο Ράμα τόνισε ότι η Αθήνα συμπεριφέρεται ως "επαναστάτρια" και άφησε αιχμές για πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση.

Θα ήταν προτιμότερο να είχε αφεθεί ανεπηρέαστη η αλβανική δικαιοσύνη, όπως την έχουμε αφήσει εμείς ελεύθερη για εσωτερικά ζητήματα της Αλβανίας, από οποιονδήποτε εκτός Αλβανίας. Γιατί η αλβανική δικαιοσύνη είναι αυτή που αποφασίζει για κάθε ζήτημα εντός του εδάφους της χώρας. Ο κύριος είναι πολίτης της Αλβανίας.

Για όσους από εμάς δεν σχολιάζουμε τις ενέργειες της δικαιοσύνης, ακούγεται ανησυχητικό να ακούμε φωνές που σχολιάζουν σε ξένες γλώσσες τις αποφάσεις των αλβανικών δικαστηρίων.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών, ο Ράμα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την απόφαση του GJKKO σχετικά με την προσφυγή του Μπελέρη.

...

Ψήφισμα ΕΛΚ κατά της Αλβανίας για την υπόθεση Μπελέρη

Ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία για την εφαρμογή του κράτους δικαίου εξέπεμψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με αφορμή την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη υιοθετώντας ψήφισμα με πρωτοβου...

Γνωρίζετε πολύ καλά αυτό το ζήτημα, γνωρίζετε επίσης πολύ καλά το γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά εκλογές. Ήταν απλά και μόνο μια προσέγγιση καλής θέλησης από την πλευρά της Αλβανίας. Θα περιμένουμε την απόφαση του Εφετείου και στη συνέχεια θα πράξουμε σύμφωνα με το νόμο.

Ωστόσο, πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι νέες εκλογές δεν ανακοινώνονται από τον Πρωθυπουργό, αλλά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επομένως, πρόκειται για μια διαδικασία που θα ακολουθήσει όλη την προβλεπόμενη νομοθετική οδό και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους δημοκρατικούς κανόνες της Αλβανικής Δημοκρατίας.

Σχετικά με τις συζητήσεις με την αντιπολίτευση για την εξομάλυνση της κοινοβουλευτικής ζωής, ο Ράμα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει παραβιάσει κανένα από τα δικαιώματα που διεκδικεί η αντιπολίτευση, όπως η συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών.

Όσον αφορά την Εκλογική Μεταρρύθμιση, ο Ράμα τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την αντιπολίτευση, οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό κώδικα.

Τέλος, ο Ράμα υπογράμμισε την αναγκαιότητα υλοποίησης μίας νέας Εδαφικής Μεταρρύθμισης, η οποία θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των δήμων, ενώ, τόνισε ότι η υλοποίησή της προϋποθέτει την ύπαρξη συναίνεσης από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου