Μελόνι: Οι καταυλισμοί μεταναστών στην Αλβανία θα λειτουργήσουν 1η Αυγούστου

Μελόνι: Οι καταυλισμοί μεταναστών στην Αλβανία θα λειτουργήσουν 1η Αυγούστου

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αποκάλυψε την ημερομηνία που θα λειτουργήσουν οι καταυλισμοί μεταναστών στο Gjadër και στο σημείο υποδοχής τους στο Shengjin.

Σε κοινή διάσκεψη με τον ομόλογό της Έντι Ράμα, η Μελόνι είπε ότι τα κέντρα θα είναι έτοιμα την 1η Αυγούστου, ενώ πρόσθεσε ότι ο χρόνος κατασκευής τους έχει καθυστερήσει πολύ από την ιταλική αντιπολίτευση.

«Λάβαμε υπόψη κάποια κριτήρια και προϋποθέσεις, η λαθρομετανάστευση είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο που οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνες τους, χρειάζεται και η βοήθεια χωρών εκτός ΕΕ. Δεν έχουμε παρά να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία. Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Αλβανία έχει τοποθετήσει ορισμένα εδάφη όπου η Ιταλία εκτελεί τις εργασίες για την ίδρυση δύο κέντρων. Πρώτα στο Shengjin, όπου θα τους περιμένουν, και στο Gjadër, όπου θα βρουν καταφύγιο. Μετανάστες που έχουν σωθεί, φυσικά, έγκυες και άτομα κάποιας ηλικίας δεν θα έρθουν στην Αλβανία, θα υπάρχει μια δομή όπου θα γίνονται όλες οι διαδικασίες διέλευσης των συνόρων, θα έχουμε επιτάχυνση των διαδικασιών όταν είναι από χώρες ασφαλής. Θα λειτουργήσουν από την 1η Αυγούστου 2024. Θα το κάνουμε με επιτυχία. Η δίμηνη καθυστέρηση προκλήθηκε από το κάπως δύσκολο έδαφος στο Gjadër».

Η Μελόνι, απαντώντας στην ερώτηση για τις κατηγορίες κατά των Αλβανών, τόνισε ότι οι κατηγορίες κατά της αλβανικής κυβέρνησης είναι λασπολογία. Είπε ότι την επόμενη φορά με τέτοιες συμφωνίες δεν θα διακινδυνεύσουν να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις γειτονίας.

«Ανεξάρτητα από την επιτυχία της συμφωνίας, η χώρα εμπλέκεται σε αυτή τη λασπολογία. Κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε ζημιά σε ολόκληρη τη χώρα. Εκφράζει την προθυμία (ο Ράμα) να απορρίψει αυτή τη λασπολογία. Στο μέλλον θα είμαστε πιο προσεκτικοί στις προτάσεις που κάνουμε. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε και να συμβιβάσουμε τις σχέσεις γειτονίας. Το έκανα αυτό στην αντιπολίτευση, αλλά σήμερα αποφάσισα να μην το ξανακάνω», είπε.

...

Τους καταυλισμούς μεταναστών στην Αλβανία θα επισκεφθεί η Μελόνι αύριο

Την Αλβανία αναμένεται να επισκεφθεί αύριο η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι. Την είδηση για την επίσκεψή της επιβεβαίωσε η ιταλική κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες. Κατά την επίσκεψή της στη...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου