Αναβλήθηκε για αύριο η απόφαση της εκλογικής επιτροπής για την θητεία του Μπελέρη

Αναβλήθηκε για αύριο η απόφαση της εκλογικής επιτροπής για την θητεία του Μπελέρη

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ) ανέβαλε την απόφαση σχετικά με την εγκυρότητα της θητείας του εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη και ενημέρωσε πως η απόφαση θα ληφθεί άυριο, Παρασκευή στις 10:30 π.μ.

Η εκπρόσωπος του Φρέντη Μπελέρη, δικηγόρος Κλοντιάνα Γκιουζάρι, ζήτησε να μην ληφθεί απόφαση για τη θητεία του Μπελέρη χωρίς την παρουσία του, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του.

«Έχω ένα αίτημα να επιτραπεί στον Φρέντη Μπελέρη να παραστεί στην ακρόαση, σύμφωνα με το άρθρο 88 του κώδικα διοικητικών διαδικασιών, καθώς δεν έχει ενημερωθεί για την έναρξη της διαδικασίας και γι' αυτό τον λόγο, ζητά να ακουστεί στη διαδικασία, να του δοθεί η δυνατότητα να ακουστεί καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη λήψη απόφασης.

Να του σταλεί αντίγραφο του διοικητικού φακέλου για να δώσει τις εξηγήσεις του και να ληφθούν υπόψη σε αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν μπορεί να ληφθεί τελική απόφαση χωρίς να ακουστεί ο Μπελέρης», δήλωσε η δικηγόρος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Ιλιριάν Τσελιμπάσι απάντησε θετικά στο αίτημα της δικηγόρου και ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση αύριο:

«Όσον αφορά τον χρόνο, δεν πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε σήμερα. Μπορούμε να το οργανώσουμε ίσως, μπορεί να χρειαστεί να μεταφερθεί από τη φυλακή για να έχει φυσική παρουσία ενώπιών μας, ή μπορούμε να το οργανώσουμε και μέσω μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής επικοινωνίας».

Ο Μπελέρης κέρδισε τις εκλογές του δήμου Χιμάρας, όπου κατήλθε με τον συνδυασμό της Ενωμένης Αντιπολίτευσης. Ωστόσο, κατά τους 13 μήνες της προφυλάκισής του, δεν του επέτρεψαν ούτε να ασκήσει τα καθήκοντά του ούτε να ορκιστεί. Σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο για την αποποινικοποίηση, άτομα που έχουν καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης με τελεσίδικη απόφαση αποκλείονται από το δικαίωμα να εκλέγονται.

Επί του παρόντος, ο Δήμος Χιμάρας διοικείται από τον Αχιλλέα Μπολάνο, μετά την παραίτηση της Μπλερίνα Μπάλα στις 5 Ιουνίου για προσωπικούς λόγους και την απομάκρυνση του Γιώργου Γκόρου, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή.

Με την τελεσίδικη καταδίκη του Μπελέρη, υπολογίζεται ότι μαζί με την περίοδο της προφυλάκισης, θα αποφυλακιστεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου