Κορυτσά: 17 αστυνομικοί απέσπασαν 500.000 ευρώ μέσω του FRONTEX

Κορυτσά: 17 αστυνομικοί απέσπασαν 500.000 ευρώ μέσω του FRONTEX

Η Εισαγγελία Κορυτσάς έθεσε σε αναστολή καθηκόντων 17 αστυνομικούς. Οι κατηγορίες εναντίον τους αφορούν την παράνομη χρησιμοποίηση εικονικών λογαριασμών για φαγητό και διαμονή σε ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη απόκτηση χρημάτων ύψους άνω των 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι αστυνομικοί φέρονται να συνόδευαν δυνάμεις του FRONTEX στο πλαίσιο της ασφάλειας των πράσινων συνόρων. Εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, δημιούργησαν εικονικούς λογαριασμούς και υπέβαλαν ψεύτικα τιμολόγια για να λάβουν αποζημίωση για έξοδα που δεν πραγματοποίησαν ποτέ.

Μεταξύ αυτών, πέραν των αστυνομικών, περιλαμβάνονται και δύο άτομα από τον οικονομικό κλάδο της Συνοριακής Αστυνομίας στον σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Επιπλέον, δύο εκπρόσωποι εμπορικών φορέων ερευνώνται για πλαστογραφία, καθώς κατηγορούνται για την έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε ότι άδικα αποζημιώθηκαν υπάλληλοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση FRONTEX με συνολικό ποσό 574.000 ευρώ. Από αυτά, τα 452.000 ευρώ χρεώθηκαν σε στελέχη άλλων δομών, κατόπιν εντολής του Γενικού Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, ενώ τα υπόλοιπα 121.000 ευρώ δόθηκαν σε τοπικούς αστυνομικούς της Κορυτσάς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου