Κακαβιά: Οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν Αλβανό καταζητούμενο στην αλβανική αστυνομία

Κακαβιά: Οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν Αλβανό καταζητούμενο στην αλβανική αστυνομία

Ο 32χρονος Laert Haxhiu, ένας από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες, εκδόθηκε από την Ελλάδα στην Αλβανία. Η διαδικασία της έκδοσης πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία μεταξύ της Ιντερπόλ Τιράνων και της Ιντερπόλ Αθηνών. Η ελληνική αστυνομία τον παρέδωσε στο τελωνείο της Κακαβιάς υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, και στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση από τις ειδικές δυνάμεις ΡΕΝΕΑ.

Η αλβανική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την έκδοση, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Haxhiu ήταν καταζητούμενος. Το 2017, το Δικαστήριο της Lushnja τον καταδίκασε σε 18 χρόνια φυλάκιση. Ειδικότερα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2016, ο Haxhiu τραυμάτισε δύο πολίτες.

Επιπλέον, το 2020, το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για τα αδικήματα της δομημένης εγκληματικής ομάδας, της διάπραξης εγκληματικών αδικημάτων από εγκληματική οργάνωση ή δομημένη εγκληματική ομάδα, της παράνομης κατοχής και παραγωγής όπλων, εκρηκτικών όπλων και πυρομαχικών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου