Μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο Φοινίκι απειλεί οικισμούς

Μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο Φοινίκι απειλεί οικισμούς

Μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο Φοινίκι, στις πλαγιές του βουνού κοντά στο αρχαιολογικό πάρκο Φοινίκης στους Αγίους Σαράντα, συνεχίζει να επεκτείνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Ένα ελικόπτερο έκτακτης ανάγκης έχει ήδη σταλεί στην περιοχή για να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έχει ήδη κατακάψει ολόκληρη την επιφάνεια του αρχαιολογικού πάρκου και έχει εισχωρήσει στα εσωτερικά των κτιρίων.

Οι φλόγες συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη πορεία τους και κατευθύνονται προς το γειτονικό όπου αρκετά σπίτια βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει τη διέλευση οχημάτων προς το Φοινίκι, καθώς η φωτιά έχει φτάσει κοντά στον δρόμο, καθιστώντας την πρόσβαση στην περιοχή επικίνδυνη. Παράλληλα, οι πυροσβέστες έχουν τοποθετηθεί στα περίχωρα του χωριού Φοινίκι με στόχο να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και να προστατεύσουν τα σπίτια των κατοίκων. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.

Η αρχαία πόλη είναι Εθνικό Αρχαιολογικό Πάρκο από το 2005 και βρίσκεται σε έναν λόφο ύψους 283 μέτρων, περίπου 9 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης των Αγίων Σαράντα.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου