Αλβανία: Οι αυτοπαραγωγοί ενέργειας διέθεσαν 496 μεγαβάτ ενέργειας στο δίκτυο

Αλβανία: Οι αυτοπαραγωγοί ενέργειας διέθεσαν 496 μεγαβάτ ενέργειας στο δίκτυο

Οι αυτοπαραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλβανία έχουν εγχύσει μικρή ποσότητα στο δίκτυο, γεγονός που δείχνει ότι η μεγαλύτερη ποσότητα που παρήγαγαν χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη των δικών τους αναγκών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τους πρώτους έξι μήνες του έτους, οι αυτοπαραγωγοί που είναι συνδεδεμένοι με τάση 35 KV και 20 KV έδωσαν στο δίκτυο συνολικά 496 MWh ενέργειας.

Παρά τις μέτριες ποσότητες, τα δεδομένα αυτά είναι σημαντικά για την κατανόηση της λειτουργίας του συστήματος, καθώς η αυτοπαραγωγή προσφέρει οφέλη, όπως η μείωση του κόστους για τους καταναλωτές και η ενίσχυση της σταθερότητας του ενεργειακού συστήματος, καθιστώντας το πιο ολοκληρωμένο και με λιγότερες εκπομπές άνθρακα.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι καταναλωτές που διαθέτουν φωτοβολταϊκά συστήματα για αυτοπαραγωγή έχουν τη δυνατότητα να διοχετεύουν την πλεονάζουσα ενέργεια στο δίκτυο διανομής, με δυνατότητα χρήσης εντός ενός έτους, ενώ ο υπολογισμός του καθαρού υπολοίπου και η τιμολόγηση γίνονται σε ετήσια βάση, για κάθε εξουσιοδοτημένο σημείο μέτρησης.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των αυτοπαραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 1.249, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 119 MW. Περίπου το 60% αυτών των μονάδων βρίσκεται στα Τίρανα και το Δυρράχιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου