Αλβανία: Η παρατεταμένη ξηρασία αυξάνει τις ανάγκες για εισαγωγή ενέργειας

Αλβανία: Η παρατεταμένη ξηρασία αυξάνει τις ανάγκες για εισαγωγή ενέργειας

Η παρατεταμένη ξηρασία και η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας στην Αλβανία οδήγησαν στην ανάγκη για επιπλέον αγορές ενέργειας ακόμα και κατά τη φθινοπωρινή περίοδο. Σε πρόσφατη διαδικασία, η Εταιρεία Ενέργειας (KESH) προμηθεύτηκε 25.200 MW για την περίοδο 2-8 Σεπτεμβρίου.

Η συνολική αξία της ενέργειας που προμηθεύτηκε για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 156,47 ευρώ ανά μεγαβάτ.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 24,6 εκατομμυρίων, και το ίδιο επίπεδο κατανάλωσης διατηρήθηκε και τον Αύγουστο, που θεωρείται η μέγιστη κατανάλωση για αυτή την εποχή του έτους.

Η λίμνη Fierza, η μεγαλύτερη δεξαμενή ενέργειας της χώρας, έχει δει σημαντική πτώση της στάθμης της τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι ροές νερού στον Καταρράκτη του ποταμού Drin παραμένουν επίσης σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι ξηρό, με θερμοκρασίες υψηλότερες από τον μέσο όρο της περιόδου. Η έλλειψη βροχοπτώσεων, που ξεκίνησε την άνοιξη, επιβεβαιώνεται και από τα δεδομένα του Instat.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου