Σκωτία: Τρία μέλη αλβανικής συμμορίας συνελήφθησαν με 1 εκατ. λίρες σε κάνναβη

Σκωτία: Τρία μέλη αλβανικής συμμορίας συνελήφθησαν με 1 εκατ. λίρες σε κάνναβη

Τρεις Αλβανοί συνελήφθησαν στη Σκωτία κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε φυτεία κάνναβης αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών. Οι συλληφθέντες είναι οι Ruzhdi Bulku, 37 ετών, Mario Hasmuca, 28 ετών, και Adelajd Osmanaj, 26 ετών, οι οποίοι κρατούνται από τις αρχές. Οι τρεις άνδρες προσπάθησαν να διαφύγουν από το κτήριο McGoëan House, όταν η αστυνομία τοποθέτησε εξωτερικές κάμερες παρακολούθησης λόγω καταγγελιών για έντονη μυρωδιά κάνναβης.

Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 138,84 κιλά κάνναβης, καθώς και 850 μικρότερα φυτά σε διάφορα δωμάτια του κτηρίου. Η επιχείρηση αυτή αποκάλυψε μια εκτεταμένη καλλιέργεια κάνναβης που λειτουργούσε εντός του κτιρίου. Παράλληλα, τέσσερις άλλοι Αλβανοί έχουν ήδη ομολογήσει την ενοχή τους για συμμετοχή σε καλλιέργεια κάνναβης αξίας 695.000 λιρών και αναμένεται να καταδικαστούν αργότερα μέσα στον μήνα.

Σήμερα, οι Bulku, Hasmuca και Osmanaj παραδέχθηκαν την ενοχή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης για την παραγωγή κάνναβης. Η αστυνομία, που αρχικά ερευνούσε ένα άσχετο θέμα, τοποθέτησε κάμερες παρακολούθησης γύρω από το κτήριο μετά από καταγγελίες περί έντονης οσμής. Κατά την είσοδό τους στον χώρο, οι αστυνομικοί βρήκαν όχι μόνο την καλλιέργεια κάνναβης, αλλά και ρούχα και στρώματα, που υποδηλώνουν ότι οι καλλιεργητές διέμεναν στο κτίριο.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και η μονάδα αεροπορικής υποστήριξης της αστυνομίας. Ο Osmanaj βρέθηκε κρυμμένος σε θάμνο κοντά στο κτίριο, ενώ το iPhone που είχε στην κατοχή του ήταν κατεστραμμένο και τα δεδομένα του δεν μπορούσαν να αναλυθούν. Ο Bulku παραδόθηκε στους αστυνομικούς με τα χέρια ψηλά και συνελήφθη επί τόπου, ενώ και ο Hasmuca εντοπίστηκε και συνελήφθη έξω από το κτήριο.

Στον πρώτο όροφο, βρέθηκαν 510.000 λίρες κάνναβης από 850 μικρά φυτά, ενώ σε άλλα δωμάτια ανακαλύφθηκαν 45 μεγάλες σακούλες κάνναβης βάρους 130,82 κιλών, αξίας περίπου 497.116 λιρών. Επιπλέον, κατασχέθηκαν πέντε ακόμη σακούλες βάρους 8,02 κιλών, με αξία 30.476 λιρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου