Αλβανία: Πάνω από ένα μήνα σε παράλυση το Εθνικό Κτηματολόγιο

Αλβανία: Πάνω από ένα μήνα σε παράλυση το Εθνικό Κτηματολόγιο

Εδώ και περίπου έναν μήνα, η αγορά ακινήτων έχει παραλύσει πλήρως στην Αλβανία. Οι πολίτες που επιθυμούν να προβούν σε ενέργειες με τα ακίνητά τους βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι διαδικασίες έχουν μπλοκαριστεί.

Μετά από μήνες καθυστερήσεων, όταν επικεφαλής του Κτηματολογίου ανέλαβε η Dallandyshe Bici, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Τώρα, η Lorena Goxhobelli, η νέα διευθύντρια, αντιμετωπίζει τις ανησυχίες και την υπομονή των πολιτών, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει λύση. Σύμφωνα με πηγές από αλβανικά ΜΜΕ, έχουν κατατεθεί πολλές αιτήσεις στο Κτηματολόγιο τον τελευταίο μήνα, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.

Το μπλοκάρισμα στο Κτηματολόγιο έχει επηρεάσει και τις τράπεζες, οι οποίες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε χορήγηση δανείων χωρίς τα απαραίτητα κτηματολογικά έγγραφα. Η αλλαγή ηγεσίας στο Κτηματολόγιο έγινε στα τέλη Ιουλίου, όταν ο Έντι Ράμα απέλυσε τη Dallandyshe Bici και τοποθέτησε τη Lorena Goxhobelli στη θέση της.

Υπάρχουν φήμες ότι η Goxhobelli έχει υποβάλει την παραίτησή της περισσότερες από μία φορές, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτή. Οι συνέπειες αυτού του αδιεξόδου επιβαρύνουν τους πολίτες, καθώς η παραίτηση της διευθύντριας οδήγησε στο πλήρες μπλοκάρισμα του Κτηματολογίου, κρατώντας "όμηρο" ολόκληρη την αγορά ακινήτων.

Ο Έντι Ράμα συνεχίζει να αλλάζει τους διευθυντές του Κτηματολογίου, αλλά κάθε νέα αλλαγή επιδεινώνει την κατάσταση σε έναν θεσμό που είναι κρίσιμος για τους πολίτες και την οικονομία της χώρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου