Πρέσβης ΕΕ στην Αλβανία: Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ενδέχεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο

Πρέσβης ΕΕ στην Αλβανία: Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ενδέχεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο

Ο Πρέσβης της ΕΕ στα Τίρανα, Σίλβιο Γκονζάτο, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία σε συνέντευξή του στο Klan News, όταν ρωτήθηκε αν η Αλβανία θα μπορέσει τον Οκτώβριο να ξεκινήσει την εξέταση του πρώτου κεφαλαίου των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ.

Ο Σίλβιο Γκονζάτο ανέφερε: «Πιστεύω ότι, εφόσον όλες οι πλευρές είναι έτοιμες, είναι εφικτό να ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου κεφαλαίου των διαπραγματεύσεων. Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να κάνετε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Πρέσβης πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι όταν μιλάμε για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όλοι εδώ επιθυμούν να συμβεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για την έγκαιρη υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».

Σε ερώτηση για το αν η Αλβανία μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ μέχρι το 2030, ο Γκονζάτο απάντησε: «Είναι καλό να υπάρχουν στόχοι και να τίθενται προθεσμίες, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι εργάζονται για την επίτευξή τους. Πιστεύω ότι αυτή είναι επίσης η πρόθεση της κυβέρνησης και θα τους υποστηρίξουμε για να υλοποιήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Οι δηλώσεις του Πρέσβη Γκονζάτο γίνονται σε μια περίοδο όπου στις Βρυξέλλες και τα Τίρανα αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να συνεχίσει το μπλοκάρισμα της χώρας για τη διεξαγωγή της δεύτερης διακυβερνητικής διάσκεψης με την ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου