Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καλιφόρνια αρνείται την κατάθεση μήνυσης κατά της Google για την αλβανική γλώσσα

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καλιφόρνια αρνείται την κατάθεση μήνυσης κατά της Google για την αλβανική γλώσσα

Η είδηση ότι η Google έχει μηνυθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια από δύο Αλβανούς επειδή δεν συμπεριέλαβε τα αλβανικά στις γλώσσες που υποστηρίζονται από τις πλατφόρμες της Google παραμένει ανεπιβεβαίωτη. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια απάντησε ότι δεν υπάρχει έγγραφο στα αρχεία του με τα ονόματα των δύο εναγόντων.

Την περασμένη εβδομάδα, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ευρέως την είδηση ότι η τεχνολογική εταιρεία Google μηνύθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια από τον Αλβανοαμερικανό Haki Dervishi και τον Κοσοβάρο γιατρός Νεσάντ Ασλάνι. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η μήνυση χαρακτηρίζει διάκριση τη μη συμπερίληψη της αλβανικής ως γλώσσας από τις διαφημιστικές πλατφόρμες Google Adsense και Google Admob.

Τα ανώτατα δικαστήρια, γενικά, συνήθως αναλαμβάνουν υποθέσεις αφού περάσουν από κατώτερα δικαστήρια, όχι μέσω καταθέσεων από άτομα.

Αυτό ισχύει και για το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, όπως εξηγείται στην επίσημη ιστοσελίδα του. Ένα έγγραφο με τίτλο «Πώς οι υποθέσεις φτάνουν στο Ανώτατο Δικαστήριο» εξηγεί ότι «σχεδόν όλες οι υποθέσεις στην Καλιφόρνια ξεκινούν στα πρωτοβάθμια δικαστήρια». Οι υποθέσεις αυτές μπορούν στη συνέχεια να ασκηθούν έφεση στο Εφετείο. Εάν ένα μέρος δεν είναι ικανοποιημένο με την απόφαση του Εφετείου, μπορεί να ζητήσει επανεξέταση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια. Αυτό γίνεται με αίτημα επανεξέτασης. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια δέχεται χιλιάδες τέτοιες αναφορές ετησίως και χορηγεί λιγότερο από το 5% από αυτές.

Η εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καλιφόρνια, Merrill Balassone, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρει υποθέσεις που έχουν εκδικαστεί από το δικαστήριο μέχρι στιγμής με αυτά τα ονόματα. Εάν η μήνυση κατατέθηκε αρχικά σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο και ασκήθηκε έφεση μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, οι δύο ενάγοντες δεν δήλωσαν αυτό το ιστορικό.

Η πηγή αυτής της είδησης φαίνεται να ήταν ένα δελτίο τύπου που έστειλε ο Δρ. Neshad Asllani στις 13 Οκτωβρίου, όπου ισχυρίστηκε ότι «ο τεχνολογικός γίγαντας Google έχει μηνυθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια επειδή δεν συμπεριέλαβε την αλβανική γλώσσα στις γλώσσες που υποστηρίζει η Google».

Ωστόσο, όταν στον Asllani ζητήθηκε αντίγραφο της εν λόγω αγωγής, αρνήθηκε να το στείλει, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, τον συμβούλεψαν οι δικηγόροι να μην το μοιραστεί με τα ΜΜΕ. Ο Asllani αρνήθηκε επίσης να επικοινωνήσει με τον συγκενάγοντά του, Haki Dervishi.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου