Αλβανία: Αναθεωρείται ο φόρος πωλήσεων ακινήτων, αλλάζουν και οι τιμές αναφοράς

Αλβανία: Αναθεωρείται ο φόρος πωλήσεων ακινήτων, αλλάζουν και οι τιμές αναφοράς

Ο φόρος που καταβάλλεται για την πώληση κατοικιών, ο οποίος βασίζεται στην επιφάνεια, την αγοραία αξία και το ποσοστό που καταβάλλεται, σύμφωνα με την εκτίμηση από 2 έως 15%, θα βασίζεται πλέον στην παλαιότητα του κτιρίου. Το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας της Αλβανίας συνέταξε νέα οδηγία, σύμφωνα με την οποία οι τιμές αναφοράς θα αποτιμώνται κατά 1% ετησίως ανάλογα με την παλαιότητα του κτιρίου.

«Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνει αναθεώρηση των τιμών αναφοράς και στα παράλια, με διαχωρισμό συγκεκριμένων περιοχών που θα αντικατοπτρίζουν αυξήσεις τιμών σε αυτές τις περιοχές. Υπάρχουν κάποιες τιμές αναφοράς που δεν αναθεωρούνται, ενώ ειδικά στην πρώτη ακτογραμμή οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες. Η προσέγγιση θα είναι ζώνη, όχι ολόκληρος ο νομός ή η πόλη με την ίδια αξία, αλλά όπου οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά, θα εφαρμόζεται υψηλότερη τιμή αναφοράς», είπε ο Υπουργός Μέτε.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας για φέτος, η οποία θα υποστηριχθεί από κλάδους όπως ο τουρισμός, οι κατασκευές και η ενέργεια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου