Αρνείται κάθε κατηγορία το κολλέγιο που χορηγούσε πλαστά πτυχία στην Αλβανία

Αρνείται κάθε κατηγορία το κολλέγιο που χορηγούσε πλαστά πτυχία στην Αλβανία

Οι έρευνες των ιταλικών αρχών που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα για το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο «Wisdom» στην Αλβανία, το οποίο, λίγο πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, είχε ανακοινώσει θέσεις για ακαδημαϊκό προσωπικό. Με το σύνθημα «Choose Wisdom University, Choose the future», το ίδρυμα καλούσε τους απόφοιτους να εγγραφούν, προσφέροντας διάφορα προγράμματα σπουδών. Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι, λόγω του σκανδάλου με την πώληση διπλωμάτων, το πανεπιστήμιο δεν έχει ακόμη λάβει πιστοποίηση για εισαγωγές φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα της λειτουργίας του.

Το Πανεπιστήμιο «Wisdom» αντέδρασε με ανακοίνωση, δηλώνοντας πως δεν έχει ποτέ πουλήσει πτυχία ούτε έχει χρησιμοποιήσει ψευδή έγγραφα, και ότι οι ακαδημαϊκές του δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά, διαβεβαιώνοντας τους φοιτητές ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη διεξαγωγή της χρονιάς.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 2006 και έλαβε άδεια λειτουργίας το 2008 για τη Νομική και την Ψυχολογία. Το 2015 έλαβε την πρώτη του διαπίστευση, με προϋποθέσεις, από το Υπουργείο Παιδείας. Οι συστάσεις περιλάμβαναν βελτιώσεις στην πρόσβαση για άτομα με αναπηρίες, την αύξηση των βιβλιογραφικών πόρων και την ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών για τη διευκόλυνση της επαγγελματικής αποκατάστασης των φοιτητών.

Η επόμενη διαπίστευση το 2020 έφερε νέες συστάσεις για την αναβάθμιση της στρατηγικής επιστημονικής έρευνας και τη διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών. Παρότι υπήρξαν βελτιώσεις, το ίδρυμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κριτική για την ακαδημαϊκή του συνοχή και τη διασφάλιση ποιότητας.

...

Εισαγγελική παρέμβαση για χορήγηση πτυχίων έναντι 10.000€ από το κολλέγιο Wisdom στα Τίρανα

Η Εισαγγελία των Τιράνων ξεκίνησε έρευνες σχετικά με το σκάνδαλο για τη χορήγηση πτυχίων σπουδών που έδινε το κολλέγιο Wisdom στα Τίρανα έναντι πληρωμής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες, ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου