Υπεγράφη η συνταξιοδοτική συμφωνία Αλβανίας - Ιταλίας

Υπεγράφη η συνταξιοδοτική συμφωνία Αλβανίας - Ιταλίας

Η Αλβανία και η Ιταλία υπέγραψαν τη συνταξιοδοτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Οι υπουργοί Εξωτερικών Igli Hasani και Antonio Tajani υπέγραψαν τη συμφωνία στη Ρώμη.

...

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Αλβανίας - Ιταλίας για τις συντάξεις;

Τα χρόνια εργασίας Αλβανών πολιτών που εργάζονται και ζουν στην Ιταλία, θα αναγνωρίζονται στην Αλβανία όταν συνταξιοδοτηθούν. Αλβανία και Ιταλία υπογράφουν τη συμφωνία για τις συντάξεις αυτή...

Με την αναγνώριση της Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχουν πάνω από μισό εκατομμύριο Αλβανοί μετανάστες στην Ιταλία που θα ωφεληθούν.

«Η υπογραφή της Συμφωνίας Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας, ένα πολυαναμενόμενο επίτευγμα για περισσότερους από 500 χιλιάδες Αλβανούς στην αγαπημένη γειτονική χώρα, χάρη σε μια επίμονη προσπάθεια σχεδόν μιας δεκαετίας, προς αναζήτηση αυτού του αποτελέσματος που φαινόταν αδύνατο λόγω του οικονομικού βάρους μιας τέτοιας συμφωνίας», δήλωσε ο Ράμα, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Η συμφωνία βασίζεται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης. Καλύπτει συντάξεις γήρατος, επιδόματα ασθενείας και εγκυμοσύνης καθώς και ασφάλιση ανεργίας.

Η σύνταξη αυτής της συμφωνίας ήταν ένα πρώιμο αίτημα της αλβανικής κοινότητας που ζει στην Ιταλία.

Η Αλβανία έχει υπογράψει περίπου 15 συμφωνίες για την αναγνώριση των ασφαλίσεων, ξεκινώντας από την Τουρκία το 2005, και συνεχίζοντας με μια σειρά από άλλες χώρες όπως το Κόσοβο, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο, την Τσεχία, τη Γερμανία κ.λπ.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου